Mindenmás

Mindössze fél fokkal maradtunk el a valaha mért legmelegebbtől! Vármegyénk egyik települése is bekerült a TOP 10-be

Tikkasztó meleg, pokoli forróság jellemzi a mai napunkat is Szegeden. Mint a HungaroMet Nonprofit Zrt. írta a közösségi oldalán: újabb rekord született. Az előzetes adatok szerint ma van az év eddigi legforróbb napja. El is készítették TOP10-es listájukat, ahová csak 40 fok feletti értékkel lehetett felkerülni. Vármegyénkből Kübekháza Gátőrház jutott be a TOP10-be, ahol ma 40,5 fokot mértek.

AZ ABSZOLÚT MELEGREKORD NEM, ORSZÁGOS NAPI MELEGREKORD VISZONT MEGDŐLT

Mint írták, az abszolút melegrekord végül nem, az országos napi melegrekord viszont megdőlt. Körösszakál zsinórban negyedjére lépett fel a dobogó legfelső fokára, egészen 41,4 fokig emelkedett ott a hőmérséklet. TOP10-es listánkra csak 40 fok feletti értékkel lehetett felkerülni. Vármegyénkből Kübekháza Gátőrház jutott be a TOP10-be, ahol ma 40,5 fokot mértek. Így néz ki a lista:

MINDÖSSZE FÉL FOKKAL MARADTUNK EL A VALAHA MÉRT LEGMELEGEBBTŐL

Mint az Időkép írta, mindössze fél fokkal maradtunk el a valaha mért legmelegebbtől. Sorozatban a hatodik melegrekordot írjuk át a maival, a HungaroMet mérése alapján. Majdnem száz éves rekord dőlt meg, legutóbb ezen a napon 1928-ban kereken 40 fokot regisztráltak Szerepen. A 2007-es abszolút melegrekord megdöntése pedig még várat magára, amihez 41,9 fok fölé kell majd mennünk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: HungaroMet Nonprofit Zrt./idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb