Mindenmás

Csak óvatosan: trafi, és 30-as tábla is van a Bertalan hídon

“Nagyon vigyázzatok, trafi van az új hídon és 30-as tábla, ahogy jössz át Szegedről Újszegedre” – figyelmeztetett egy tag kedden délelőtt az Újszeged az én otthonom nevű Facebook csoportban. A helyzet ugyanaz lehet, mint amit cirka másfél hete írtuk meg, ekkor került ki ugyanis a híd egy rövid, mindössze pár méteres szakaszára a 30-as sebességkorlátozást jelző tábla, ezzel egyidőben pedig egy sebességmérő jármű is megjelent a helyszínen.

Mint kiderült, a táblát Magyar Közút pakolta ki, mivel a híd egyik dilatációs szerkezetének javítása vált szükségessé. Addig míg az ehhez szükséges beavatkozásokat el tudják végezni, ideiglenesen, közlekedésbiztonsági okokból kifolyólag 30 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A MÚLTKOR MÉG NEM A 30-AS TÁBLA MIATT MÉRTEK A RENDŐRÖK

A tábla kihelyezését követően a helyszínen feltűnt sebességmérő jármű ébresztett nagy kérdéseket az autósokban, hogy vajon azt mérik-e, hogy betartják-e a 30-as sebességkorlátozást azon a kis szakaszon. Ezzel kapcsolatban érdeklődésünkre Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság elmondta, kollégáik 2024. július 4-én Szegeden, a Bertalan híd 50 km/órás sebességkorlátozással érintett útszakaszán ellenőrizték az elhaladó járművek sebességét. Tehát akkor nem a 30-as tábla miatt mértek. Ez nem azt jelenti természetesen, hogy ma sem emiatt mérnek, így szépen kérünk: tartsátok be a sebességkorlátozást, ha arra jártok és nem akartok meglepetéscsekket kapni!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb