Mindenmás

Árcsökkentést jelentett be a Mol az üzemanyagoknál, de egyáltalán nem biztos, hogy emiatt olcsóbban is tankolhatunk majd Szegeden

Folytatódik az üzemanyag nagykereskedelmi árának csökkentése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint szerdán a Mol bejelentette – összefüggésben a piaci folyamatokkal –, hogy újra csökkent a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árán csütörtöktől. Előbbi esetében bruttó 4 forintot, míg a gázolaj esetében bruttó 5 forintot.

Most a Holtankoljak.hu is megjegyezte, újra forr a levegő a benzinkutasok körül, ugyanis az eddigi nagykereskedelmi árcsökkentéseket eltérő mértékben vezették át a kiskereskedelmi árakban, tehát a kutak totemoszlopaira. Annál, amennyit lehetett volna, kevesebbet engedtek a literenkénti árakból, így nem nagyon lett olcsóbb a tankolás Szegeden sem. A blog megjegyezte, ennek ellenkezőjére is volt már példa májusban, amikor a nagykereskedelmi ár emelése nem gyűrűzött tovább a töltőállomásokra.

CSÜTÖRTÖKÖN KIDERÜL, CSÖKKENTENEK-E

Mindenesetre a fenti okok miatt jelenleg nem tudni, hogy a meghirdetett árcsökkentés konkrétan hogyan csapódik le csütörtöktől az üzemanyagárakban. Amit tudunk, hogy

  • a 95-ös benzin átlagára most 616 forint,
  • míg a gázolajért átlagosan 623 forintot fizetünk.

Csütörtök 0 órától kiderül, engednek-e ebből és ha igen, mennyit a kutasok. Ha átengedik a teljes 4 és 5 forintos előnyt a járműtulajdonosoknak, akkor a benzin átlagára 612, a dízelé 618 forint lehetne. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a jellemző kiskereskedelmi ár a töltőállomásokon eltérhet. Tapasztalataink szerint a benzin (nem autópályás kúton) literenkénti ára most 615, a dízelé pedig 620 forint körül alakul – emlékeztet a VG.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb