Szegedi Arcok

Igazi premierre készül az ország egyik legszerethetőbb párosa: több évtizedes pályafutásuk során először lépnek fel Forráskúton Korda Gyuri bácsiék, exkluzív interjú az előadóművészekkel

Kétségtelen, Korda György és Balázs Klári, ahol csak fellépnek, kortól, nemtől függetlenül, mindenhol meghódítják a közönséget. Nem is lehet nem a szívünkbe zárni a hazai zenei szféra ikonikus előadó házaspárját, akiknek a slágereit, úgy, mint a Reptér, vagy a Mamma Maria, valamennyien kívülről fújjuk. Korda Gyuri bácsi 67, Balázs Klári pedig 45 éves előadói tapasztalatával, magával ragadó bájával mindig letarolja a színpadot. Az ikonikus duó ezúttal július 20-án, szombaton Forráskútra érkezik, ahol a második Forrás-Tér Fesztiválon este nyolc órától varázsolják el közönségüket. A közelgő koncertről Korda Gyuri bácsival és Balázs Klárival beszélgettünk, akik elárulták, számukra is különleges lesz ez az est, hiszen még sosem léptek fel Forráskúton.

HATALMAS BULI LESZ

„Hatalmas buli lesz“ – kezdte beszélgetésünket Balázs Klári. Mint Korda Gyuri bácsi hozzátette, számukra is kuriózum ez az alkalom, hiszen Forráskúton több évtizedes pályafutásuk alatt még nem léptek fel. Nagyon készülnek is a koncertre, ahol táncosokkal, zenekarral kiegészülve fogják a megunhatatlan slágereket elénekelni. Mint Balázs Klári elárulta, számukra az a fontos, hogy minél többen legyenek, s akik eljönnek, azok nagyon jól érezzék magukat, egy fergeteges bulin kapcsolódhassanak ki velük. S, akinek volt már szerencséje az ikonikus házaspár fellépésén ott lenni, azok nagyon jól tudják, a Korda koncertek fantasztikus hangulatát nem csupán a duó egyedi előadásmódja, és dalai adják, hanem azok a kis bájos közjátékok, egymással való évődések, melyeket egy-egy dal között hallhatunk a házaspártól. Mint az előadóművészek elárulták ezek nagy része teljesen spontán jönnek, s néha még ők maguk is nagyon jól szórakoznak saját magukon, miközben hátul a zenészek is jókat nevetnek, ahogy a közönség is fülig érő szájjal kacag Korda Gyuri bácsiék őszinte, finom humorán.

HÁROM-NÉGY GENERÁCIÓ RENDSZERESEN OTT BULIZIK A KONCERTJEIKEN

Hozzátették, nagyon nagy örömmel látják azt is, hogy koncertjeiken egyre több generáció felsorakozik a színpad előtt. „A gyerekek különösen nagyon édesek, a maguk őszinteségével, és annyira örülünk, hogy ők is nagyon jól szórakoznak, ahogy az egészen fehér hajú közönség is“ – árulta el Balázs Klári. Hozzátette, három generáció rendszeresen ott bulizik velük a nézőtéren, mire Korda Gyuri bácsi viccesen megjegyezte, van, az már négy is! De miben rejlik a Korda házaspár titka, mi az a rendkívüli, ami miatt kortól, nemtől függetlenül, egy ország rajong értük? A házaspár szerint egyrészt ez azért lehet, mert nagyon sok családban ott lapulnak a lemezeik, melyeket generációról, generációra újra és újra meghallgatnak, a gyerekek már így nőhettek fel, hogy ismerik valamennyi slágerüket. „Úgy gondolom, az emberek érzik azt, hogy általunk szeretve vannak. Nemcsak az előadót látják bennünk egy-egy koncerten, hanem azt érezhetik, hogy ez a két ember szeret bennünket. S, ettől több a mi koncertünk“ – árulta el Korda Gyuri bácsi.

HITELESEK ÉS ŐSZINTÉK

Mint Balázs Klári hozzátette, a másik, ami miatt annyian a szívükbe zárhatták őket, és ebben már rajongóik is megerősítették a házaspárt, hogy abszolút hitelesnek tartják őket. „Mi ugyanolyanok vagyunk a privát életben is, mint a színpadon. Nem játszunk szerepet, az nagyon fárasztó lenne. Nagyon fontos a hitelesség, úgy gondolom. A jó Isten kegyeltjei vagyunk, hogy ilyen szépen tudunk élni a privát életben is“ – osztotta meg velünk Balázs Klári. Ez adja minden koncertjük báját és természetességét, s adja meg azt a hangulatot, hogy a közönség önfeledten együtt tudjon bulizni, énekelni minden slágert az előadóművészekkel. Ez pedig különösen felemelő érzés a házaspár számára. „A mai világban meglepően tapasztaljuk, hogy vannak, ahol más hangulatban zajlik a koncert. A közönség és az előadók is elvannak magukban és nincs kontaktus közöttük. Ezt mi nem is értjük, és döbbenten láttunk ilyet. Nem is tudjuk, ez, hogyan működik, mert nálunk végigéneklik a dalokat, vannak, akik táncra perdülnek, ugrálnak, tapsolnak. Tényleg buli van, ahol jól érzik magukat. Mindenki mosolyog és ezt mindig el szoktam mondani, hogy olyan jó érzés azt látni, hogy mindenki mosolyog“ – avatott be bennünket Balázs Klári.

A KÖZÖNSÉGET PARTNERKÉNT, JÁTSZÓTÁRSKÉNT LÁTJÁK

Korda Gyuri bácsi hozzátette, ők a hallgatóságukat nem úgy kezelik, mint egy közönséget, hanem partnerként, mint egy játszótársat. Ahogy ezek a kis dalok közötti közjátékok is mind interaktív kommunikáció a közönséggel. Számukra nagyon fontos, hogy rajongóik ne legyenek elhanyagolva, hiszen a közönség nem kívülálló, hanem részesei a koncertnek. „Van, amikor valamit felkiabálnak nekünk, akkor mi visszaválaszolunk. Nagyon édes volt, most az EFOTT Fesztiválon történt, ahol rengeteg volt a fiatal, hogy azt skandálták a színpad előtt, hogy „csókot, csókot“. Mi persze megpusziltuk egymást. Erre, nem tudjátok elképzelni, mintha forradalom tört volna ki, úgy ujjongtak. Nagyon édes volt egy fiú is, aki felkiabálta a színpadra: „Klárika, volt már 18. születésnapja“. Mondtam, hogy többször is, és ezen megintcsak nagyon jól elszórakoztak. Mi nem érezzük a korunkat. A mában élünk és ez nagyon fontos“ – mesélte élményeit Balázs Klári. Azt is elmesélte, sokan, akik a koncert után találkoznak velük, elmondják, úgy szeretnének ők is ilyen hosszú ideig, ilyen szépen élni együtt. Balázs Klári ilyenkor azt szokta felelni, ez csak rajtatok múlik.

MEGKÜLÖNBÖZTETETT FIGYELEMMEL KÉSZÜLNEK A SZOMBATI KONCERTRE

A házaspár ezt a jó hangulatot és hamisíthatatlan Korda- varázst hozza el szombaton a Forrás-Tér Fesztiválra. „Premier lesz számunkra ez a koncert, hiszen még nem játszottunk Forráskúton. Úgyhogy őszintén mondom, hogy megkülönböztetett figyelemmel készülünk erre a koncertre. És nagyon-nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne egy igazán jó hangulatú buliban részt venni“ – zárta gondolatait a házaspár.

A 4S STREET EGYÜTTES IS FELLÉP A FESZTIVÁLON

Persze nem csak ők lépnek színpadra a hétvégi eseményen, bemelegítésként egy erdélyi magyar indie-pop-rock együttes is Forráskútra látogat. A 4Street nevű fiatal zenekar 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj – Év zenekarának járó elismerését zsebelte be, majd ugyanebben az évben még a Fonogram Magyar Zenei díj év felfedezettje kategóriájában is jelölték őket.

Ha te sem szeretnél lemaradni az egészen unikális Korda koncertről, elővételben a Borostyán étteremben vagy a ROCK 1 oldalán lehet jegyeket vásárolni, diákoknak 5000, felnőtteknek 7000 Ft-os áron, ami tekintve a 2024-es, hazai fesztivál-árakat egészen baráti tételnek számít.

· II. Forrás-Tér Feszt

  • Forráskút, Főtéri park
  • 2024. július 20., kapunyitás: 16:30
  • 18:30 4S STREET zenekar
  • Korda koncert start: 20:00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb