Mindenmás

Napi pakk: ma egy gyenge hidegfront jön Szegedre, de alig fogjuk megérezni, csodás égi jelenséget figyelhetünk meg az esti égbolton

Forrón robog tovább a hét Szegeden, igaz, ma egy kis enyhülést hoz egy hidegfront városunkba, de alig fogjuk megérezni. Továbbra is velünk marad a 38 fokos hőség. Este viszont érdemes lesz szemeinket az égre szegezni, ugyanis a hónap egyik legszebb csillagászati jelenségét figyelhetjük meg, szabad szemmel is látható lesz a Hold és az Antares csillag együttállása. Kitartást a nagy melegben, frissítőként hozzuk továbbra is a legújabb híreket, a reggeli kávéd mellé mindjárt itt a Napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Endre, Elek, Mária, Bánk, Leó, Magdolna, Róbert, Sarolta, Szabolcs és Celina nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 49 éve jött létre az első nemzetközi űrállomás.
  • 32 éve szűnt meg Csehszlovákia és létrejött Csehország és Szlovákia.
  • 110 éve született Tolnay Klári, kétszeres Kossuth-díjas színésznő, A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 89 éve született Donald Sutherland, Emmy- és Golden Globe-díjas kanadai színész (Kelly hőse, MASH, Vírus).
  • 72 éve született David Hasselhoff, amerikai színész (Baywatch, Knight Rider).
  • 173 éve halt meg Egressy Béni zeneszerző, szövegíró, színész, a Szózat megzenésítője.

MA EGY GYENGE HIDEGFRONT HOZ ÁRNYALATNYI LEHŰLÉST SZEGEDRE

Szerdán egy legyengült hidegfront érhet el minket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság Szegeden, de még így is 38 fok körül alakul a hőmérséklet. Erős széllökések is előfordulhatnak, a megnövekvő gomolyfelhőkből pedig elszórtan zápor és zivatar is kialakulhat.

PAN-KÓ MORZSÁS CSIRKEMELL CSÍKOK – A ROPOGÓS CSODA

Szerdai ajánlatunk ebédre: A pankó morzsás csirkemell csíkok friss saláta mixszel, jázmin rizzsel és fűszeres steak burgonyával tálalva tökéletes választás minden ételrajongónak. Ez az étel igazi ropogós és zamatos élmény, ami mindenkit elvarázsol. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

MA SZABAD SZEMMEL IS MEGFIGYELHETJÜK A HOLD ÉS AZ ANTARES EGYÜTTÁLLÁSÁT

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton – tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb