Mindenmás

Szeged365 Olvasói beszámoló: illemhelyként használt bokor, állandó hangoskodás, a Hüvelyk utca környékén tanyát vert hajléktalanok zavarják az ott élők nyugalmát

Sajnos visszatérő probléma Szegeden a közterületeken életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanok által okozott gondok. Most egyik Olvasónk számolt be arról, hogy lakókörnyezetében, az egyik Hüvelyk utcai háztömb mögött vertek tanyát a fedél nélküliek, ezzel megzavarva a környék nyugalmát.

Olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy Szegeden, a Hüvelyk utca mögötti területen több hajléktalan vert tanyát, akik hangoskodásukkal zavarják az ott élők nyugalmát, arról nem is beszélve, hogy van ott egy nagy, gazos bokor, – borítóképünkün is látható-, amit rendszerint illemhelyként használnak.

Ebben a melegben pedig különösen terjed ennek a szaga, ami miatt nem tudnak nyugodt szívvel szellőztetni sem a környékbeliek. Olvasónk már annak is örülne, ha kiírtanák azt a nagy gazos bokrot, ezzel talán megszűnne, hogy odavégezzék dolgukat, s nyugodtabb lenne a környék.

BÁRKI TEHET BEJELENTÉST A 112-ES SEGÉLYHÍVÓN

Érdeklődésünkre az esettel kapcsolatban a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság elmondta, hogy amennyiben bejelentés érkezik, a rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézkednek. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény észlelése esetén bárki tehet bejelentést a 112-es központi segélyhívón.

Hogy, mi lenne a megoldás az áldatlan állapotokra, arról megkérdeztük a szegedi önkormányzatot, ám cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, amint befut, frissítjük cikkünket.

MINTEGY 80-100 HAJLÉKTALANT LÁTNAK EL A SZEGEDI INTÉZMÉNYEK A HŐSÉGBEN

Mintegy 80-100 hajléktalant látnak el a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben. Vasúth Andrea, egységvezető a Rádió 88-nak elmondta, az ellátottaknak a intézményekben lehetőségük van a klimatizált helyiségekben hűsölni, de a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket is biztosítják. A hideg ivóvizet minden betérő számára felkínálják, valamint folyamatosan megfigyelik az egészségi állapotukat is. A hőségriadó ellenére azonban nem veszik igénybe többen a nappali és az éjszakai ellátást.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb