Smart SzegedVideo365

Fellélegezhetnek az újszegedi autósok: visszakapták a közlekedők a Fő fasort, elkészült a Stravaco a munkálatokkal

Most már fellélegezhetnek az újszegedi autósok, ugyanis teljesen elkészült a Stravaco Építőipari Kft. úttest-rekonstrukciója a Fő fasoron. Mint Vaszi Krisztián, a Stravaco egyik alapítója a helyszínen elmondta számunkra, a felújítás igen gyors ütemben haladt, a teljes munkálatokkal sikerült az előre rögzített 60 napon belül végezniük, július 16-án, kedden le is zárták teljes mértékben a műszaki átadást-átvételt. Így újra birtokba vehették az autósok Újszeged egyik legforgalmasabb útját.

A SZEGEDI VÍZMŰ MUNKÁLATAI UTÁN A STRAVACOÉ LETT A TEREP

Mint Vaszi Krisztián felidézve a kezdeteket elmondta számunkra, miután a Szegedi Vízmű Zrt. elvégezte az újszegedi Fő fasor ivóvíz-rekonstrukciós munkálatait, csapatuk nekilátott az úttest felújításának. A munkálatoknak április folyamán kezdtek neki a szakemberek, amely során:

  • aszfaltmarással indított a Stravaco csapata,
  • részlegesen kicserélték a szegélyeket,
  • majd jött az útburkolat felújítása, tehát maga az aszfaltozás,
  • végül pedig a felfestéseket és a táblázásokat végezték el.

ÚGY KELLETT MEGOLDANIUK A KIVITELEZÉST, HOGY AZ AUTÓS ÉS BUSZOS FORGALOM ZAVARTALANUL MŰKÖDJÖN

Krisztián abba is beavatott bennünket, a kivitelezés során a legnagyobb nehézséget az okozta számukra, hogy végig, folyamatosan fel kellett tartaniuk a Fő fasor teljes forgalmát, így meg kellett oldaniuk, hogy a munkálatok idején is mind az autós, és mind a buszos forgalom zavartalanul működjön. „Ez a kivitelezésben is több nehézséget okozott, hiszen például amikor az aknákat szintbe kellett állítani, betongerendákat kellett neki készíteni, nagyon nehéz volt a forgalomtól megvédeni, mielőtt megkötött volna a beton“ – avatott be bennünket az alapító.

NAGYON ODATETTÉK MAGUKAT

A Stravaco tapasztalt csapata azonban minden nehézség ellenére nagyon jó ütemben haladt a rekonstrukcióval. „Kollégáink a nagy meleg és a folyamatos forgalom okozta fennakadások ellenére is nagyon odatették magukat, és ezt ezúton is szeretném megköszönni nekik“ – mondta el Vaszi Krisztián. Mint hozzátette, a szűk határidő ellenére is sikerült időben elkészülniük a teljes rekonstrukcióval. Nem is akárhogy! Mint Krisztián elmondta, úgy gondolja, a munkálatok minősége kiváló lett, illetve megrendelőik is elégedetten nyilatkoztak a kivitelezésről.

Nézd meg videónkat is, és sasold meg, milyen lett az elkészült út a Fő fasoron:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb