Szegedi Arcok

Ismét a legjobbak között a szegedi Alkimista Kulináris Műhely: előkelő helyen landoltak a Dining Guide TOP 100-as listáján, három helyet is javítottak

Ismét felkerült a szegedi Alkimista Kulináris Műhely a Dining Guide listájára. Sőt, a TOP 100 magyar étterem listáján három helyet javítani is tudtak, így jelenleg a 33. helyet foglalják el. A legjobb vidéki éttermek sorában is kiváló helyet szereztek meg, a tavalyi 21. helyről ugrottak egy nagyon előre, a 11. helyre.

Nem jött haza üres kézzel Budapestről a Dining Guide 2024-es, év étterme gáláról a szegedi Alkimista Kulináris Műhely, hiszen bevallásuk szerint soha ilyen magasra nem pozicionálták még őket:

  • az Alkimista a 33. lett a TOP 100 magyar étterem listáján, itt három helyet léptek előre a tavalyihoz képest,
  • emellett 11. lett a legjobb vidéki éttermek sorában, a tavalyi 21. helyről ugrottak előre,
  • míg a guide új zöld kategóriája szerint az ország TOP 10 fenntartható vendéglátóhelyeinek rangsorában az ötödik hely lett az övék.

“Elégedettek és boldogok vagyunk: a munkánk és az összes, -itt-ott néha könnyes- erőfeszítésünk nem volt hiábavaló, dacára a brutális 2023-as gazdasági környezetnek, az energiaáraknak, az elszabadult pénzromlásnak és a tomboló emberhiánynak. Hálás köszönet a közvetlen és más éttermekben dolgozó kollégáknak, köszönet a guidnak, és legfőképp a vendégeknek, akiknek az a legszimpatikusabb szuperképességük, hogy szeretik a hazai éttermeket” – írták az Alkimista Kulináris Műhely Facebook oldalára. Katkó Krisztinával, az Alkimista séfjével a Dining Guide egy terebélyes interjút is készített, amit ITT olvashatsz el.

Szívből gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb