Mindenmás

Kidőlt fák, villanyvezetékre hasadt faágak – csúnyán helyben hagyták a zivatarok Csongrád-Csanád vármegyét, mutatjuk, hány esethez riasztották a tűzoltókat

Mint megírtuk, a szerdai hidegfront kicsit kimozgatott minket a hőség fojtásából. Végre kaptunk csapadékot, ám nem nyugodt, csendes eső formájában. Kora estétől folyamatos villámshow-val vonultak a több hullámban érkező zivatarok. Akadt is munkája bővel a tűzoltóknak, mint ma megtudtuk, Csongrád-Csanád vármegyében a szerdán és csütörtökön történt viharokkal kapcsolatban mintegy 28 káresethez riasztották a katasztrófavédelem szakembereit.

Szerdán reggel, még a vihar előtt is zsámos beavatkozáshoz riasztották az egységeket,

  • Szegeden a Kálvária téren, valamint a Csongrádi sugárúton is lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat,
  • a délelőtti órákban a Gera Sándor utcába, valamint a Tisza Lajos utcába is riasztották a hivatásos egységet, ahol szintén faág szakadt le,
  • majd délután a Somogyi utcában és a Kálvária sugárúton is lehasadt faág miatt kellett kivonulni.

A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók mindenhol rövid idő alatt elvégezték, személyi sérülés sehol sem történt. Mindezek mellett a vármegye több pontján is szükség volt a tűzoltókra:

  • délután Mindszenten, a 4521-es út 19-es kilométerszelvényénél egy faág letört, veszélyeztetve a forgalmat,
  • kicsivel később Mindszenten, a Szabadság térre riasztották a tűzoltókat, ahol egy fa ága szakadt le, veszélyeztetve a gyalogosokat,
  • Üllés közelében, az 5408-as számú útra is fák dőltek,
  • szintén Üllésen, a Móra Ferenc utcában egy fa villanyvezetékre dőlt.  A műszaki mentéseket a ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el. 
  • Csongrád közelében, 451-es út 14-es kilométerszelvényénél egy nagyméretű fa az úttestre dőlt. A műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték el. 
  • Ópusztaszer mellett, a Székelytelepi tanyánál szintén úttestre dőlt fa akadályozta a forgalmat,
  • majd Pusztaszer közelében, az Erzsébet tanyánál útra dőlt egy fa. A műszaki mentéseket a kisteleki hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el.
  • Mórahalmon, a Szegedi utcában egy fa egy épület tetőszerkezetére is rádőlt, a műszaki mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. 

A 147-es számú Kiskunfélegyháza-Orosháza vasútvonalon, a Kónyaszki megálló közelében több fa is a vasúti sínekre dőlt, itt a műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el.

MÉG NINCS VÉGE

A fenti esetek mellett még Baks közelében, a 4522-es úton is az útra dőlt egy fa, Üllésen, az Erdélyi utcában pedig egy fa ága egy villanyvezetékre hasadt. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. Mindezek után a csütörtökön éjjel sem volt nyugodt, Szeged közelében, az 5-ös számú főút 172-es kilométerszelvényénél egy nagyméretű fa ága az úttestre szakadt és a forgalmat veszélyeztette, majd Szegeden, a Vám téren egy fa ága egy villanyvezetékre szakadt.

A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kiszomboron, a Táncsics Mihály utcában egy fa egy gépjárműre, valamint az úttestre is rádőlt, a Tó utcában pedig egy nagyméretű fa távközlési kábelre és útra dőlt. A műszaki mentéseket a makói hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb