Mindenmás

Napi pakk: 36 fok, napsütés, startoló harsonafesztivál Szegeden és Sebestyén Balázs születésnap

Csütörtökön is velünk marad a napsütés, bár egy pár fokkal most is “hűvösebb” lesz az előző napokhoz képest. 36 fokot ígérnek mára, így csodaszép nyári időjárásban startolhat a harsonafesztivál Szegeden. Már mutatjuk is a nap legfontosabb napindító infóit, itt a Napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SEBESTYÉN BALÁZS

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Frigyes, Arnold, Frederik, Hédi, Hedvig, Jusztin, Kamilla, Kamilló, Milán és Mirkó nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 106 éve született a Nobel-békedíjas Nelson Mandela, a hosszú időre bebörtönzött dél-afrikai fekete jogi aktivista és államfő, aki 2013 decemberében hunyt el,
  • 88 éve látta meg a napvilágot Lehoczky Zsuzsa, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja,
  • 63 éve Elizabeth McGovern amerikai színésznő, zenész (Downton Abbey),
  • 54 éve Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető,
  • 47 éve pedig Sebestyén Balázs magyar műsorvezető (Balázs Show).

NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁS

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep Szegeden! Többfelé élénk, néhol erős lehet az északias szél. A napos időben csupán a középső és keleti tájakon fordulhat elő néhol rövid zápor, zivatar. Kora reggel 18-25, napközben pedig 36 fok körüli értékeket mérhetünk a Napfény Városában.

HÁZI ZÖLDSÉGES BRASSÓI – A KEDVENCED ÚJRAÉRTELMEZVE!

Csütörtöki ajánlatunk ebédre: A Napfény Műteremben egy igazi klasszikust újítottak meg! A házi zöldséges brassói kerül az asztalra Szeged szívében. Ebben az ételben a csirkemell találkozik a friss zöldségekkel, mint a fejes és lila káposzta, valamint a répa. Mindehhez ropogós steak burgonya és illatos fokhagymás ciabatta társul. Ez a fogás nem csak egészséges, de rendkívül ízletes is, és biztosan feldobja a napodat. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

INDUL A SETRENFEST NEMZETKÖZI HARSONAFESZTIVÁL SZEGEDEN

A koncertek mellett mesterkurzusok, kamarazenei órák és hangszerkiállítás is szerepel a Szeged Trombone Ensemble által neves külföldi vendégművészek részvételével rendezett nemzetközi harsonafesztivál programjában, amely csütörtökön kezdődik Szegeden!

MÁR DOLGOZIK A VÍZMŰ A BUDAPESTI ÚTON

A Szegedi Vízmű Zrt. 2024.07.15-től, várhatóan 2 hétig vízvezeték-építési munkákat végez Szegeden, a Budapesti úton, a BYD elektromosautó-gyártó üzem vízellátását biztosító gerincvezeték építéssel összefüggésben. Forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők!

CSÖKKENNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Folytatódik az üzemanyag nagykereskedelmi árának csökkentése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint szerdán a Mol bejelentette – összefüggésben a piaci folyamatokkal –, hogy újra csökkent a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árán csütörtöktől. Előbbi esetében bruttó 4 forintot, míg a gázolaj esetében bruttó 5 forintot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb