Mindenmás

Egy szegedi kóbor kutya esti története: sajtburgerrel, chicken nuggettel sikerült megfogni! Az állatvédők nem érkeztek a helyszínre

Szeged Gergely-köz környékén egy fiatal, elhagyott kutya kétségbeesett rohangálása keltett feltűnést, tudtuk meg a Szeged365 közösségi csoportjába, a Szeged365 társalgóba feltöltött képek alapján. Az ismeretlen sorsú jószág mindenki szívét megdobogtatta, aki látta, ahogy bizonytalanul próbál eligazodni az utcák között. Mit lehet ilyen esetekbe tenni? Kicsit utánajártunk.

Több, mint egy órás próbálkozás után a Szeegd365 Family tagjának Angelának sikerült pórázra tenni a kutyust, de látszott rajta, hogy valószínűleg sosem volt még nyakörve, hiszen “hisztirohamot” kapott, és végül elrágta. Hiába vártak állatvédő szervezetre vagy gyepmesterre, senki sem érkezett a helyszínre, így sajnos éjfél körül fel kellett adniuk a négylábú kedvenc követését.

A kutyus története szívszorító, de sajnos nem egyedi. Szegeden és sok más helyen is előfordul, hogy a frissen utcára került állatok gazdátlanul kóborolnak. Ez a kutya sem kivétel: valószínűleg most először találkozott az utcák rideg világával. Bár a helyiek sajtburgerrel és chicken nuggettel próbálták megnyugtatni és elkapni, az állatvédők hiánya miatt nem tudtak végleges megoldást találni. Ez a történet is rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne az állatvédelem megerősítése és a gyepmesterek gyors reagálása az ilyen helyzetekben.

Szegeden mit tehetünk ilyenkor? Mutatjuk mi milyen lehetőségeket találtunk: városunkban a gyepmesteri telep a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. által üzemeltetett ebrendészeti telep. Ha kóbor kutyát látsz, az alábbi elérhetőségeken tudsz segítséget kérni: Telefon:
+36 20 360 9846 (Gyepmesteri Szolgálat)
+36 62 267 440 (Környezetgazdálkodási Kft. ügyfélszolgálat) Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00-13:00 óráig, hétvégén egyeztetés alapján​ (Városi Szolgátató Nonprofit Zrt.)​​ (Ebárvaház)​. Cím: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., 6728 Szeged, Városi Vasút sor 7.

Ezen kívül, ha kóbor kutyát találsz, érdemes lehet kapcsolatba lépni helyi állatvédő szervezetekkel, mint például a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, akik szintén aktívan részt vesznek a kóbor állatok megsegítésében​

Ha egy kóbor kutyát szeretnél befogadni, vagy ideiglenes otthont biztosítani számára, akkor érdemes először a gyepmesteri teleppel vagy állatvédő szervezetekkel konzultálni a teendőkről és az esetleges jogi kötelezettségekről​. Ennek is utánanéztünk, itt van törvényileg a pontos szabályozás. KATTINTS A KÉPRE:

Tudtad, hogy a kutyák több mint tízezer éve élnek az emberek mellett, és számos történelmi feljegyzés igazolja, hogy már az ősi civilizációkban is társaink voltak? A kutyák hűségéről és intelligenciájáról rengeteg történet szól, ám sajnos napjainkban is sokan felelőtlenül bánnak velük. A mi feladatunk, hogy megvédjük és gondoskodjunk ezekről a csodálatos lényekről, hiszen ők is családtagok, és megérdemlik a szeretetet és törődést. Ha valaki felismeri elkóborolt kutyusát, reméljük akár a cikkünk miatt is gyorsan megtalálja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb