Közélet

Meghalt az Agymenők Emmy-díjas színésze, Bob Newhart

Rövid betegség után, otthonában elhunyt Bob Newhart színész, stand-up komikus, ismert televíziós személyiség. Az utóbbi években Az ifjú Sheldon és az Agymenők című sorozatokban láthattuk Proton professzor szerepében. Bob Newhart 94 éves volt.

Sorban mennek el a nagyok. Elhunyt Bob Newhart, aki a fiatalabb közönség számára Papa Elfként lehet ismerős a 2003-as karácsonyi klasszikusból, az Elfből, de az Agymenők és az Ifjú Sheldon című sorozatokban is feltűnt. Nagy dolog, ha egy ember neve elvisz egy műsort. Márpedig a 70-es és 80-as években a The Bob Newhart Show és a Newhart hatalmas sikert aratott. A színész-komikus csütörtökön hunyt el Los Angelesben – írta meg a Variety nyomán az Index.

AZ AGYMENŐK ALKOTÓJA IS MEGEMLÉKEZETT NEWHARTRÓL

Az Agymenők alkotója, Chuck Lorre is megemlékezett Newhartról: “Évekig könyörögtem Bobnak, hogy szerepeljen az egyik műsoromban. Mindig nemet mondott. Aztán beleszeretett az Agymenőkbe, és végre igent mondott, de volt két feltétele. Az egyik az volt, hogy a karakterének több epizódban kell szerepelnie, a másik, hogy Emmy-díjat akar nyerni. Mindkettő sikerült. Egy komédialegendával dolgozhattam együtt. A műfaj mestere volt, egy kedves és szelíd ember. Mondhatom, hogy a barátom” – írta.

Televíziós sikere előtt Newhart stand-up albumai rendkívül népszerűek voltak, mivel a megfigyeléseken alapuló humor úttörője volt. Két évtizeden keresztül uralta a tévét, először a The Bob Newhart Show-val, majd a Newharttal. 1985 és 1987 között folyamatosan kapta az Emmy-díj-jelöléseket, de sosem nyerte meg. A két műsor összesen 16 évig futott.

2013-BAN NYERT EMMY-T

Meglepő módon első Emmy-díját csak 2013-ban nyerte el, amikor vendégszereplőként feltűnt az Agymenőkben. A sikeres sitcom hat epizódjában szerepelt. Felesége, Ginny tavaly halt meg. Gyermekei, Robert Jr., Timothy, Courtney és Jennifer, valamint 10 unokája gyászolja. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb