Mindenmás

A hír, amire már nagyon vártunk: pár napon belül hidegfront hűti le a levegőt Szegeden, hamarosan vége a hőségriasztásnak is

A hőségriasztást ugyan 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig harmadfokról másodfokra módosította az országos tisztifőorvos, az továbbra is érvényben maradt az ország egész területére. Hétfőtől azonban véget ér, de ami még ennél is jobb hír: szerdától hidegfront érkezik, ami pár nap erejéig 30 fok alá csökkenti a hőmérsékletet Szegeden is.

Az elmúlt másfél-két hét, de legfőképpen a hét eleji hőséget követően szinte hihetetlen, de cikkünk írásakor még 30 fok sincs Szegeden. Az Időkép szerint a szombati lehűlés még csak átmeneti, vasárnaptól országszerte visszatérnek a 30 fok körüli, kevéssel afölötti maximumok és a napsütés. Csupán keleten, északkeleten és a középső tájakon fordulhatnak elő rövid záporok, zivatarok a hét utolsó napján.

SZERDÁTÓL HIDEGFRONT HŰTI LE A LÉGKÖRT SZEGEDEN IS, PÁR NAPIG 30 FOK ALATT LEHET A HŐMÉRSÉKLET

Hétfőn, kedden 30-35 fokos kánikulában lesz részünk Szegeden is. A hét első napján inkább csak nyugaton, kedden főként az Északi-középhegységben és az ország középső harmadán hűsíthetik záporok, zivatarok a levegőt. Illetve kedden már az északias szél is többfelé feltámadhat, ez is üdítőleg hathat majd ránk. Szerdán azonban már egy erősebb hidegfront érkezik, ami többfelé hozhat esőt, záporokat, zivatarokat, köztük Szegeden is. Egyre többfelé feltámad majd az északnyugati szél, erős, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet több fokkal visszaesik országszerte, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk majd.

CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN MÉG BIZTOSAN NEM TÉR VISSZA A KÁNIKULA

Csütörtökön és pénteken nem tér vissza a kánikula. A hajnalok frissek lesznek, többfelé 15 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, és napközben sem lesz melegebb 22-28 foknál. Szeles, változékony időre van kilátás, a napsütés mellett elszórtan, nagyobb számban csütörtökön lehetnek záporok, helyenként zivatarok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb