Mindenmás

Hőgutában halt meg egy postás Kelebián, megszólalt a vállalat

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlenül találtak rá a járókelők. Mint kiderült, sajnos hiába szállították kórházba, nem élte túl a férfi – írta meg pénteken a Kecskemét365. Az ügyben ma reggel a Magyar Posta is megszólalt, mint írták, kézbesítőik számára adott a lehetőség, hogy a tűző nap elől betérjenek klimatizált közintézményekbe, ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt.

A Kecskemét365 szerint az eset még szerdán történt, egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az országos napi melegrekord 41,6 fokkal. Állítólag azt követően tudták csak mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét.

A Magyar Posta nemrég reagált a tragédiára, mint írták,

“Rendkívüli hőség esetén, illetve a hőségriadó elrendelésekor megkülönböztetett figyelmet fordítunk a munkájukat a szabadban végző kollégákra. Megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítunk a számukra, melyet a kézbesítők magukkal vihetnek a járásukba, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet. Emellett kellő pihenőidőt is biztosítunk a számukra”

– írták közleményükben.

Kézbesítőik – vezetőjükkel egyeztetve – a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelnek arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják, írták.

A kézbesítőik számára adott továbbá a lehetőség, hogy a tűző nap elől munka közben betérjenek klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe, ez különösen javallott 12-15 óra között. Ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt.

A vállalat teljes közleményét az alábbi Kecskemét365 cikkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb