Sport

Javában zajlik a Gellért Tenisz Kupa Újszegeden, ahova hetvennél is több lelkes teniszező nevezett be

A mai napon rendezik a Gellért tenisz kupát az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban, ahova rengeteg amatőr és profi játékos nevezett be. A verseny hatalmas népszerűségnek örvend a tenisz kedvelőinek körében, ezt bizonyítja az is, hogy összesen 72 lelkes sportoló vágott neki a megmérettetésnek – tudtuk meg a szervezőktől.

A szombati teniszversenyre összesen három kategóriában lehetett nevezni, ezek a következők:

  • szabadidős egyéni
  • nyílt egyéni
  • nyílt páros.

A mezőny életkor tekintetében is kimondottan változatos, hiszen a legfiatalabb induló Vass Maja (14), és Mendebaba Maxim (12 éves) a Gellért Tenisz Iskola lelkes teniszezői, a legidősebb versenyző pedig már túl van a 60-on, de közel 30 éve hódol a kedvenc sportjának. A fiatalabb játékosok gyors lábakkal és ütőmozdulatokkal, míg az idősebb teniszezők a tapasztalatukra és taktikai érzékükre támaszkodva vágtak neki a versenynek.

A GELLÉRT SZABADIDŐKÖZPONT FIATAL EDZŐJE SZERVEZTE A VERSENYT

A verseny támogatója a Gellért Szabadidőközpont Sportegyesület elnöke, Dr. Gellért Ákos, a verseny szervezője pedig Marijic Nikola, a Gellért Szabadidőközpont fiatal, ambíciózus edzője, aki szenvedélyesen, és elkötelezetten dolgozik a tenisz népszerűsítésén, amit a jelentkezők száma hűen tükröz. A verseny ideje alatt a szervezők figyelnek az izzadás során elvesztett sók visszapótlására, az elektrolit egyensúly fenntartására, így egy neves cég sókapszulájával készültek a versenyzők számára, amely számos ásványi anyagot tartalmazva segíti a versenyzők normál izomműködését, illetve a görcsök elkerülését is. A versenyen indulókat egy hamburger menüvel is meglepik majd a szervezők, de emléklapokkal, oklevelekkel, kupákkal és értékes ajándékokkal is díjazzák a legügyesebbeket. A versenyen való részvétel nemcsak a versenyzésről szól, hanem a közösségépítésről és az összetartozásról – közölték a szervezők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb