Mindenmás

Középkorú férfi fulladt a Nádastó Szabadidőközpont vizébe (frissítve)

Szeged365 olvasói információk alapján nagy baj történhetett a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpontban, amelynek közelében mentőhelikopter szállt le délután 5 környékén. Több olvasónk is arról számolt be, hogy a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is a helyszínen vannak, a vízben pedig két búvár keres valamit vagy valakit.

Egy Zsuzsi nevű felhasználó a Sándorfalviak vagyunk nevű Facebook csoportban azt írta pár perce, hogy

“…két búvár keresi. Centiről centire haladnak a zavaros, iszapos vízben. Most jöttem el onnan mert én nem vagyok felkészülve rá hogy lássam.”

Az ügyben az összes illetékes hatóságra ráírtunk, amint választ kapunk, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE (17:34): NEM HIVATALOS INFORMÁCIÓINK SZERINT VALAKI ELMERÜLT A VÍZBEN

Nem hivatalos, de biztos forrásokból úgy tudjuk, egy strandoló elmerült a vízben szombat délután, a hatóságokat fél 5-5 környékén értesítették. Az illetőt jelenleg is keresik, a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a szegedi tűzoltók és a Tisza Önkéntes Egyesület kishajóival és búvárjaival.

FRISSÍTVE (17:55): FELSZÁLLT A MENTŐHELIKOPTER

Folyamatosan érkeznek a Szeged365 olvasói beszámolók, Krisztián, Tamara és Zsófi is arról írt, hogy a vízimentől centiről centire kutatták át a vizet. Natália nevű olvasónk pár perccel 6 előtt arról számolt be, hogy a helyszínről felszállt a mentőhelikopter, azonban az sajnos nem Szeged felé, hanem a szentesi légibázis felé vette az irányt, ami nem jó előjel.

A vízben eltűnt személy állapotáról egyelőre nincs biztos információnk, amint lesz, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE (20:25): MEGTALÁLTÁK AZ 55 ÉVES FÉRFI HOLTTESTÉT

Este fél 8 után a helyszínen lévő 4 fős búvárcsapat és a katasztrófavédelem megtalálta a vízben eltűnt 55 év körüli férfi holttestét – tudtuk meg Seller Andrástól, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetőjétől. Több, egymástól független forrásból érkezett információnk alapján az áldozat ittas állapotban lehetett, amikor eltűnt a vízben. Úgy tudjuk, a hatóságokat a családtagjai értesítették, miután nem találták a strand területén.

FRISSÍTVE (21:39): MEGSZÓLALT A SZEGEDI VÍZIMENTŐ SZAKSZOLGÁLAT, ÚJABB RÉSZLETEK DERÜLTEK KI A TRAGÉDIÁRÓL

Szombat este a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is kiadott egy – szokatlanul őszinte hangvételű – közleményt, melyet változtatás nélkül idézünk:

“Szakszolgálatunkat a Katasztrófavédelem Műveletirányítása riasztotta Sándorfalvára egy fürdőhelyen eltűnt személy keresésére. A helyszínre két búvárunk vonult a Sándorfalva ÖTE és a Szegedi Hivatásos Tűzoltóság munkatársaival együtt keresték az eltűntet.

19:30 körül a búvárunk megtalálta az eltűntet azon a helyen ahol a Sándorfalva tűzoltók szonárja jelezte az elmerült testet. Szakszolgálatunkat Házi Ervin merülésvezető és fia Házi Ábel beosztott búvár képviselték. Az ifjú búvár most esett át a “tűzkeresztségen” és megállta a helyét.

Az eset margójára!

Sajnos az áldozat nagyon ittas állapotban ment a vízbe, és sajnos ez a fürdőzés tragédiával végződött. Nem tudjuk elégszer kérni és hangoztatni, hogy ittassan ne menjen senki sem fürdőzni, sem úszni. Felhivjuk a baratoknak, hozzátartozóinak a figyelmét a hasonló tragédiák bekövetkeztében felmerülő felelősségükre! Ne engedjék az ittas személyt a vízbe, ha kell erőszakkal tartsák vissza, mert ha visszatartják a “bátor” úszni vágyót, akkor másnap a fejfájás közepette el tudnak beszélgetni a történtekről. Ellenkező esetben pedig csak az örök lelkiismeret-furdalás fog kisérteni.

Vigyázzanak egymásra!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb