Sport

Boldog szülinapot Misi bácsi! A Pick Szeged alapítója ma ünnepli 94. születésnapját, így köszöntötték a Legendát a Kékek

“Szeretjük ezt a napot, mert ez a tiéd és valójában a miénk is, a #HandballFamily-é. Veled együtt ünnepelünk, és mosolygunk, mert sokat köszönhetünk neked! Azt, hogy ilyen nagy kézilabdacsalád lettünk, azt, hogy Európában ismert csapattá váltunk, és azt a sok-sok győzelmet, amit az elmúlt 62 évben elértünk” – kedte szülinapi köszöntőjét cikkében az OTP Bank – PICK Szeged. Különleges nap ugyanis a mai, a klub alapítója, dr. Bérczi Mihály ma ünnepli 94. születésnapját.

Misi bácsi minden túlzás nélkül nevezhető a szegedi férfi kézilabda alapítójának. 1961. december 16-án hozta létre a Szegedi Előrét, Ludányi Mártonnal ketten indították hódító útjára a városban a sportágat. A PICK Aréna csarnoka róla kapta a nevét, hivatalosan dr. Bérczi Mihály sportcsarnok a neve. Ő volt a tizedik, aki felkerült a Legendák Falára, “amelyre büszkék vagyunk, hiszen a múltunkat, az eredményeinket, a munkásságunkat mutatja be” – írta korábban a klub.

“A legnagyobb ajándék számunkra az, hogy velünk vagy, továbbra is jössz minden hazai meccsünkre, buzdítasz bennünket, tapsolsz, örülsz a sikereinknek. 94 szál gyertya ég a tortádon. A mai napon a családoddal ünnepelsz, de hétfőn este mi is találkozunk veled. Kezet fogunk – az a szorítás, már most készítjük a kezünket…-, megölelünk, beszélgetünk, sztorizgatunk. Hihetetlen az energia, ami árad belőled. Ez ad nekünk motivációt, hogy menjünk #MindigCsakElőre, legyünk még jobbak, érjünk el újabb nagy sikereket” – fogalmazott a klub.

Forrás és fotó: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb