Mindenmás

Napi pakk: 32 fok, éjszakai rovarászás az újszegedi Ligetben és hétzáró buli a Laposon

Elérkezett a hét utolsó napja, ma ismét visszatérünk 30 fok fölé Szegeden, a tegnapi frissítő időjárást követően. Zivatarok azért előfordulhatnak napközben, a kánikulától azonban nem kell tartanunk vasárnap. A programok sem maradnak el, az újszegedi Ligetben éjszakai rovarászásra várják az érdeklődőket, míg a Lapos Beach-en egy hétzáró bulival készülnek. Ez itt a hét utolsó Napi pakkja, a kávéd mellé!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Dániel, Daniella, Angéla, Ilona, Júlia, Léna, Lőrinc és Zsüliett nevű Szeged365 olvasónak!

MA VAN SZENT LŐRINC ÜNNEPE

Ma van Szent Lőrinc ünnepe. Brindisiben született 1559-ben, Liszabonban halt meg 1619-ben, július 22-én. Velencei katolikus áldozópap, egyháztanító, kapucinus rendfőnök volt. Diplomáciai állásokat töltött be a bajor, osztrák és spanyol udvaroknak. Nevét a törökök elleni háborúkban tette ismertté, részt vett az 1601 október 11-i török elleni székesfehérvári győzelemben mint tábori lelkész. 1881-ben avatták szentté, 1959 óta egyháztanító. 
Ünnepnapja a Római Katolikus egyházban július 21.

MA VISSZATÉR 30 FOK FÖLÉ AZ IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

A szombati, meglepően kellemes időjárást követően vasárnap ismét eléri és kicsit meg is haladhatja a 30 fokot a hőmérséklet, azonban kánikulától nem kell tartanunk Szegeden, sőt, reggel még eshet is.

Vasárnap reggel, kora délelőtt még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, északkeleten, keleten és a középső országrészben helyenként záporral, zivatarral. Keleten helyenként élénk lesz a légmozgás. Kora reggel 15-21, míg délután a legmelegebb órákban 28-34 fokot mérhetünk.

RÁNTOTT SAJT – EGY KLASSZIKUS KEDVENC

Vasárnapi ajánlatunk ebédre: Vasárnap egy klasszikus kedvenc, a rántott sajt vár rád. Három szelet rántott sajt rizssel, tartármártással és uborkával tálalva tökéletes ebédet kínál. Hétfőtől ismét várunk mindenkit a finomabbnál finomabb ételeinkkel! A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

ÉJSZAKAI ROVARÁSZÁSRA VÁRJÁK MA ESTE A SZEGEDIEKET

Igazán egyedülálló program bűvöli el hamarosan a szegedieket, hiszen egy titokzatos, különleges világba pillanthatunk be: július 21-én, este 18 órától egy éjszakai rovarászbemutatót tart ugyanis Lajtár Lili, biológus, a National Geographic Magyarország cikkírója, az Ízeltlábúak.hu (Közösen a Természetért Alapítvány) szervezésében az újszegedi Ligetben az érdeklődők számára.

KONGASHOW-VAL ÉS SZAXOFON PERFORMANSSZAL ZÁRHATOD A HETET A LAPOS BEACH-EN

A hét utolsó napján lesz egy kis party time a szegedi Lapos Beach-en: vasárnap érkezik egy kis konga show, plusz némi szaxofon performansz, egy jó adag strandhimnusszal megspékelve, DJ Fantasya jóvoltából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb