Sport

Olasz Anna nem pihen: profi sportkarrierje lezárása után máris munkába állt

Show must go on: Olasz Anna egy percre sem áll meg, profi sportkarrierje lezárása után máris munkába állt. A HAÁSZ SZUE világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszója a Magyar Úszó Szövetségnél a nyílt vízi szakágért felelős sportszakmai koordinátorként dolgozik, tudatta a jó hírt közösségi oldalán a Szegedi Úszó Egylet.

BÜSZKÉN FOGHATTA A KEZÉBEN A TEAM TROPHY KUPÁT

Mint írták, első “bevetésén” a gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a bécsi junior Európa-bajnokságon ő volt a pontversenyt megnyerő magyar csapat vezetője, így a kontinensviadal végén büszkén foghatta a kezében a Team Trophy kupát. Ahogy a MÚSZ írta: Anna egyszerre volt ügyintéző, catering menedzser és a fiatalok mellett pszichológus is. A HAÁSZ SZUE világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes klasszisa adott egy kis élménybeszámolót is a Szegedi Úszó Egyletnek.

“ÚGY ÉREZTEM, RÖGTÖN BELEVÁGNÉK A CIVIL ÉLETBE”

“Nem volt bennem olyan érzés, hogy mindenképp pihenni szeretnék a karrierem lezárása után, ellenkezőleg: úgy éreztem, rögtön belevágnék a civil életbe, majd ősszel és télen ráérek pihenni” – kezdte a sportolói pályafutását három hete lezáró úszó a beszélgetést. “A Magyar Úszó Szövetségnél pedig adódott ez a lehetőség, amivel mindenképp élni szerettem volna, hiszen ahogy többször nyilatkoztam is: fontos célom volt, hogy a sportág mellett maradjak, de semmiképp sem edzőként. Remekül éreztem magam ebben a közegben stábtagként is! A magyar csapaton érezhető volt, hogy nagyon várták a stábhoz való csatlakozásom” – mesélte Olasz Anna.

IGAZI MINDENESE VOLT A MAGYAR CSAPATNAK

Mint a klub felidézte, Anna igazi mindenese volt a magyar csapatnak, hiszen az utazást, a szállást és az étkezést is ő szervezte, tehát az adminisztrációs feladatokat is vállalta. “Sokrétű feladat volt, de egyes részeit korábban is elvégeztem, a nyílt vízi közegben pedig otthon érzem magam, így nem tűnt élesnek a váltás. A sportolói tapasztalatomat azzal is tudtam kamatoztatni, hogy sokat beszélgettem a magyar tehetségekkel, foglalkoztam a lelkükkel, és erre ők is nyitottak voltak, hasznosnak érezték a tanácsaimat. Nagyon örülök, hogy sok pozitív visszajelzést kaptam, és izgatottan várom az újabb feladatokat. A párizsi olimpián nem leszek ott, de utána már minden olyan eseményen részt veszek a munkában, ahol a korosztályos és felnőtt magyar válogatott érintett” – árulta el Olasz Anna, majd hozzátette: a decemberi budapesti rövidpályás világbajnokság szervezésében is részt vesz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: Szegedi Úszó Egylet FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb