Mindenmás

Szeged élen jár az önkéntesek számával. Kiss Balázs Imre Varga Mártával beszélgetett a témáról a Lapos Beach-en!

Szegedi gyönyörű Tisza -partján, a Lapos Beach-en hét civil szervezet fogott össze, hogy a biztonságos vakációért szervezett akció keretében bemutatókkal és játékos feladatokkal hívják fel a figyelmet a nyári balesetek megelőzésére. Vízimentési bemutatóval, újraélesztési gyakorlatokkal és sok más érdekességgel várták az érdeklődőket. Kiss Balázs kollégánk Varga Mártával beszélgetett, aki az önkéntesség fontosságáról mesélt.

Az újszegedi Lapos strand területén különleges esemény zajlott: hét civil szervezet közös akciója, a “Védd magad!” keretében figyelemfelhívó programokat szerveztek a biztonságos vakációért. A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács második alkalommal rendezte meg ezt a programot, amely idén még több civil szervezetet vonzott.

Az esemény során a résztvevők egy „Védd magad!” útlevéllel hat állomást látogathattak meg, ahol különféle bemutatókkal és foglalkozásokkal készítették fel őket a nyári balesetek és veszélyek elkerülésére. Az Újszegedi Polgárőr Egyesület biciklidokija a kerékpárok műszaki állapotának ellenőrzésével segített a balesetek megelőzésében. A Marosmenti Polgárőr Egyesület tagjai pedig a vízi forgalom ellenőrzésére használt hajójukat mutatták be, és beszéltek a vízi közlekedés szabályairól. A Magyar Vöröskereszt munkatársai az újraélesztés és a sérülések helyes ellátásának fortélyaival ismertették meg az érdeklődőket, míg a Szegedi Önkéntes Tűzoltó és Mentőegyesület játékos feladatokkal hívta fel a figyelmet a nyári tűzesetek megelőzésére.

A helyszínről Kiss Balázs közösségi vezetőnk élőben jelentkezett be, majd Varga Mártával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, társadalmi kapcsolatokért felelős csoportvezetővel beszélgetett. Az élőt itt tudod újra megnézni:

Márta, a társadalmi kapcsolatokért felelős csoportvezető kiemelte, mennyire fontos az önkéntesség Szegeden és a megyében. Varga Márta elmondta, hogy az ilyen rendezvények lehetőséget adnak az embereknek arra, hogy tanuljanak és felkészüljenek a veszélyes helyzetek kezelésére, valamint hozzájárulnak a közösség összetartásához és biztonságához.

Az ilyen programok fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a nyári vakáció alatt a vizek és egyéb szabadidős tevékenységek számos veszélyt rejtenek. Az önkéntes szervezetek összefogása és az ilyen rendezvények célja, hogy mindenki biztonságosan élvezhesse a nyarat, miközben értékes ismeretekkel gazdagodik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb