Közélet

Törölte a Facebook a videót, amin a kisfiút felrúgó karateedző látható

Mint korábban megírtuk, sokkoló felvételt tett közzé a héten a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., miután a helyi kalandparkban felrúgott egy 7 éves kisfiút az őt kísérő karateedző. A gyermekbántalmazásról készült videót a Facebook letörölte. Mint az Index írta, a történtek miatt felülvizsgálatot kértek a Metától, mivel szerintük „a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége”.

Óriási felháborodást váltott ki az a videó, amit a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft. (SZVÜ) tett közzé a héten. Egy kisfiú a levegőben megpördülve a fejére esett, miután az őt kísérő férfi felrúgta a szolnoki kalandparkban. 

Az SZVÜ vasárnap Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy a gyermekbántalmazásról készült biztonsági kamerás felvételt letörölte a közösségi oldal. “Felülvizsgálatot kértünk, mert hisszük, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége” – emelték ki bejegyzésükben.

AZ ILYEN TETTEK NEM MARADHATNAK KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL

Hozzátették, hogy habár a feljelentést megtették, úgy gondolják, hogy nem engedhetik meg, hogy az ilyen tettek következmények nélkül maradjanak. “Mint közösség, együttes erővel kell harcolnunk az igazságért és gyermekeink biztonságáért. Kérünk benneteket, hogy ha bármilyen bántalmazást tapasztaltok, ne habozzatok lépéseket tenni és segítséget kérni” – írták.

MEGFOSZTOTTÁK A FEKETE ÖVTŐL ÉS ÖRÖKRE ELTILTOTTÁK AZ OKTATÁSTÓL

Szinte az egész országot megrázta az eset, miszerint a múlt héten a szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút egy őt kísérő felnőtt férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, majd mozdulatlanul a földön fekve maradt. Ráadásul, mint kiderült, az elkövető egy karateedző volt, aki több mint 24 éven át vezette a Yakuzák SE klubot, két megyében tartott edzéseket, s akit 2020-ban Novák Katalin „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal is kitüntetett.

A jászberényi edző, később a közösségi oldalán kért bocsánatot a kisfiútól és a szülőktől is, és azt mondta, mindenben együttműködik az igazságszolgáltatással. A Magyar Karate Szövetség, amelynek a férfi tagja volt, közleményben határolódott el a bántalmazástól. A. Tibort megfosztották danfokozataitól, a mester cím használatától, valamint visszavonták az edzői címét is.

A történteket Orbán Viktor is elítélte péntek reggeli rádióinterjújában.

NEM ELŐSZÖR VOLT AGRESSZÍV

Mint kiderült, nem ez az első eset, hogy agresszívan viselkedett, volt barátnője beszámolója alapján őt is bántalmazta. Elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy volt tanítványa pedig arról számolt be, hogy az edző 17 évvel ezelőtt megerőszakolta. 

TAGADJA, HOGY BÁNTALMAZTA TANÍTVÁNYAIT

A. Tibor tagadja, hogy bántalmazta tanítványait. A nemi erőszakról pedig azt állította, hogy kiskorú tanítványa kezdeményezett. A férfi szerint a sajtó állítja be erőszakos embernek, és nem tartja méltányosnak, hogy a történtekért halálos fenyegetéseket kapjon. Ügyvédjével hamarosan jogi lépéseket is tesz a „rágalmazók” ellen. A karateedző sajnálja, hogy elvesztette Orbán Viktor miniszterelnök bizalmát. A kalandparkban történtekért vállalja a felelősséget.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, ám, mint az Index írta, az edzőt egyelőre nem tudják kihallgatni, mivel jelenleg éppen Spanyolországban nyaral a családjával. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb