Mindenmás

A buszmegállóban lett rosszul egy idős nő Csongrád-Csanádban, többen csak úgy elmentek mellette! Végül egy 5 éves kislány sietett a segítségére

A napokban egy Csongrád-Csanád vármegyei buszmegállóban lett rosszul egy idős nő. Az eszméletlen beteg mellett többen elmentek, anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna neki, mire egy autóban utazó kislány észrevette őt – kezdte a nem mindennapi történetet az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

Mint kiderült, az 5 éves Léna azonnal szólt apukájának, hogy álljon félre és nézzék meg a nénit. Az édesapa azonnal teljesítette kislánya kérését és miután nem tudták felébreszteni a beteget, a férfi a mentők segítségét kérte.

A KISLÁNYNAK KÖSZÖNHETŐEN STABIL ÁLLAPOTBAN SZÁLLÍTOTTÁK KÓRHÁZBA A HÖLGYET

“Mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és megkezdték a nő emelt szintű ellátását, akit végül Léna segítőkészségének köszönhetően stabil állapotban szállíthattak kórházba” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a kislányt később vendégül látták a Szegedi Mentőállomáson, ahol sokat beszélgetett az életmentőkkel. “Bár Léna még csak most készül iskolába, a mentőhívás és az elsősegélynyújtás területén igen tájékozott, amit be is mutatott a bajtársaknak és amiről sok felnőtt is példát vehetne” – hangsúlyozták. Mielőbbi felépülést kívánunk a hölgynek, a kislánynak és a mentősöknek pedig gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb