Mindenmás

Az egyik szegedi edző is megszólalt a videóról, amin brutálisan felrúgja a kisfiút a karateedző: “megbocsáthatatlan, mintha a világunkba vetett bizalmat rúgta volna fel az az edző”

Megfosztották a fekete övtől, örökre eltiltották az oktatástól a hétéves kisfiút felrúgó karateedzőt, de még az egyesülete sem úszta meg a dolgot – írtuk meg pár napja, amikor az egész ország felháborodott azon, ahogy egy karateedző szó szerint felrúgott egy kisfiút, aki a levegőbe repült. Azóta a kisfiút rugdosó jászberényi karate-sensei volt barátnője és egykori tanítványa is megszólalt, most pedig az egyik szegedi karateedző is eljuttatta a véleményét szerkesztőségünknek.

KÖNNYEN VONUNK PÁRHUZAMOT

“A napközi karate táborom kellős közepén hallottam a hírt a szolnoki brutalitásról. Körbenéztem a kis srácokon meg magamon, egyszóval a helyzetemen, és az jutott eszembe, hogy az emberek milyen könnyen vonnak párhuzamot és milyen gyorsan ítélkeznek azok felett is, akik ugyanúgy karate edzők, vagy csak simán szigorú edzők. És, hogy mi a célom ezzel? 31 évnyi edzői múlttal egy ilyen tett megrokkanthatja az én, és a kollégáim munkáját, azoknak az edzőknek a munkáját, akik évtizedeket tettek bele és jók, nagyon jók a területükön” – írta Stempel Zoltán, szegedi edző, nemzetközi instruktor.

MEGBOCSÁTHATATLAN

“A mi világunk egyáltalán nincs támogatva, lelkes edzők és szülők, tanítványok tartják életben. Számtalan aranyéremmel gazdagodik kis országunk évről évre a karate világából is, de a környezeten kívül senki nem tud ezekről. Ezzel csak a pillanatnyi helyzetet szerettem volna ismertetni. Persze, elítélem ami történt, csak jussak túl az első megdöbbenésemen. Én nagyon megválogatom a tanítványaimat, pl. büntetett előéletűt nem fogadok, de elküldöm azt is, akiről időközben kiderül, hogy morálisan alkalmatlan közénk. Nos, úgy tűnik, hogy ebben a világban 1 ilyen van. Remélhetőleg már csak volt. Mert ezt a mozdulatot, a lábsöprést az erkölcsi kódexünk alapján szigorúan önvédelmi okból vállalt bunyóban alkalmazzuk, vagy a páston mérkőzéseken. A videó homlokegyenest más helyzetet mutat, és ez megbocsáthatatlan. Mintha a világunkba vetett bizalmat rúgta volna fel az az edző” – véli Stempel Zoltán.

A BIZALMAT KI KELL ÉRDEMELNI

“Úgy gondolom, hogy igenis értékes a világunk, még akkor is ha néha belekerül egy rohadt alma. Minden sportban előfordul sajnos ilyen. Ezennel felkérném az edzőket, hogy nyilatkozzanak és határolódjanak el az ilyen esetektől, mert a jövőt mi, nevelők formáljuk és a bizalmat ki kell érdemelnünk, meg kell szolgálnunk. Ha csorbul, akkor meg kell védenünk” – írta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb