Sport

Kiderült, hány érmet jósolnak Magyarországnak az olimpián

A júniusi öt helyett most már hét aranyérmet jósol Magyarországnak a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote a párizsi olimpiára. A legutóbbi becslés szerint a magyarok 23 érmet nyernek majd a játékokon, a hét győzelem mellé hat második és tíz harmadik helyet szereznek, ezzel pedig a 11. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

Az első három helyre változatlanul az Egyesült Államokat, Kínát és Nagy-Britanniát várja az elemző. A becslés szerint az amerikaiak 123 érmet nyernek, amelyek közül 37 lesz az arany.

KÍNA, ANGLIA ÉS FRANCIAORSZÁG MÉG AZ ÉLEN

A második Kínának 36 elsőséget, összesen pedig 87 érmet jósol a statisztika, amely a harmadik briteknek 62 dobogós helyet és 14 aranyat ígér. A házigazda franciák a negyedik pozícióra számíthatnak 56 éremmel, köztük 29 arannyal, s az első hatba még Ausztrália (48 medál, 13 arany) és Japán (46, 12) fér be – írja a HVG.

A párizsi olimpia a hivatalos megnyitó előtt két nappal, már szerdán elkezdődik a versenyekkel. Az első magyar sportolók már megérkeztek az olimpiai faluba.

SZÁMOS SZEGEDI VERSENYZŐNEK SZURKOLHATUNK

A világ legnagyobb sporteseményén 21 sportág 180 magyar sportolója (93 férfi és 87 nő) vesz részt, – tudatta a Magyar Olimpiai Bizottság -, akiknek mind-mind nagyon szurkolunk. Különösen szétvet bennünket a büszkeség, mert Szegedről is népes számmal érdemelték ki sportolóink a részvételt az ötkarikás játékokon, így izgalmas egy időszak elé nézünk az elkövetkezendő hetekben. Kisokosunkban összeszedtük nektek a szegedi indulókat, akikért le fogjuk rágni a körmünket izgalmunkban a televíziók előtt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb