Smart Szeged

Kiderült, ki lehet a BYD beszállítója Szegeden – kihasználják, hogy Európában terjeszkedik a gyár

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ hetedik legnagyobb autóalkatrész-beszállítója, a Forvia, ugyanis a kínai BYD akkumulátor- és autógyártóval kötött partnerségét Európára is kiterjeszti, amelynek köszönhetően Magyarországon is együtt dolgoznak majd – jelentette be a vállalat kedden.

A Portfolio azt írja, hogy a Forvia közleménye szerint a két cég a BYD új magyarországi gyárában, azaz Szegeden fog együtt dolgozni, ezzel tovább erősítve az Ázsiában már meglévő sikeres együttműködésüket.

KIHASZNÁLJÁK A KÍNAI AUTÓGYÁRTÓ EURÓPAI TERJESZKEDÉSÉT

“Együttműködésünk már eddig is jelentős eredményeket hozott Ázsiában, és bízunk abban, hogy ez a bővítés további innovációt és növekedést fog eredményezni az európai piacon” – mondta Patrick Koller, a Forvia vezérigazgatója. A lap szerint az autóalkatrész-gyártók, mint amilyen a Forvia is, igyekeznek kihasználni a kínai autógyártók európai terjeszkedését. A globális autóeladások visszaesése miatt ezek a cégek új lehetőségeket keresnek. A Forvia jelenleg járműbelsőket, üléseket, elektronikát és szoftvereket szállít a BYD ázsiai gyáraiba. Kínában hét közös gyáruk működik, köztük egy speciális kutatás-fejlesztési (K+F) központ Sencsenben és egy új ülésgyár Thaiföldön.

MÉG NEM TUDNI, MIT FOGNAK SZÁLLÍTANI

Azzal kapcsolatban, hogy mekkora lesz a magyarországi partnerség volumene, és milyen termékeket szállítana a Forvia, a vállalt szóvivője nem kívánt nyilatkozni. A Forvia egyébként áprilisban jelezte, hogy több kínai autógyártóval is tárgyalásokat folytat az Európába való belépésről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb