Szegedi Arcok

Szeged365 Olvasói beszámoló: nem megfelelően működnek a parkoló-automaták a város különböző pontjain, ezt teheted, hogy ne kapj büntetést

“Az utóbbi időben gyakran tapasztalom, hetente legalább egy, de van, hogy több alkalommal is, hogy a város különböző pontjain nem megfelelően működnek a parkoló-automaták” – kezdte szerkesztőségünknek küldött levelét Olvasónk, Zoltán, aki a Szegedi Közlekedési Társasággal is felvette a kapcsolatot az ügyben, így arra is választ kapott, mi a teendő ilyen esetekben, hogy elkerüljük a borsos bírságot.

AZ UTÓBBI IDŐBEN JELLEMZŐEN A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS KÖRNYÉKÉN TAPASZTALT HIBÁT

Mint Olvasónk írta, tapasztalatai szerint a régebbi automaták gyakran nagyon lassúak, akár 3-4 percbe is beletelik, mire egy bankkártyás tranzakció végbe megy, és kinyomtatja a gép a parkolójegyet. Hozzátette, több alkalommal is tapasztalta már, hogy a start-stop nem működik, de utóbbi időben jellemzően a Napfényfürdő Aquapolis környékén sorra sikertelen tranzakció miatt nem tudott parkolójegyet venni.

MINDIG JELENTSÜK BE A HIBÁT

A legutóbbi ilyen esetnél felvette a kapcsolatot az SZKT-val, és bejelentette a meghibásodást, akik elkérték a rendszámát és felvettek egy jegyzőkönyvet a hibáról.

A Szegedi Közlekedési Társaság munkatársai ekkor azt javasolták, hogy ilyen esetben mindig legyen bejelentve telefonon, hogy pontosan mikor, hol és milyen rendszámmal akart az ember parkolni, mert egy esetleges Mikulás csomag esetén, 8 napon belül a bejelentésre hivatkozva lehet kérvényezni a büntetés törlését.

Mint Olvasónk írta, mivel az utóbbi időben többször tapasztalt meghibásodást a parkoló-automaták működésében, gondolja, nem ő az egyetlen, aki így járt. Ezért szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy sikertelen jegyvásárlás esetén mi a teendő, hátha ezáltal azok, akik önhibájukon kívül nem tudtak jegyet venni, elkerülhetik a büntetést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb