Szegedi Arcok

Nemcsak az ünnepekkor jön jól a segítség: adományokkal halmozták el a női vezetők a szentmihályi Családok Átmeneti Otthonát

A rászorulóknak nem csak karácsonykor van szükségük a segítségre, egész évben támogatnunk kell őket – ez a szemléletmód tökéletesen igaz a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara 9 éve működő Női Vezetői Klubjára. Amikor segítség kell, a női vállalkozók meghallják a hívószót, és egy emberként tesznek a nehéz helyzetbe került emberekért, valamint az értük dolgozó alapítványokért és intézményekért. Így tettek július 24-én is, amikor több doboznyi és táskányi adományt vittek a Szeged-Szentmihályon működő Családok Átmeneti Otthonába.

ELSŐSORBAN OLYAN HELYEKRE VISZNEK ADOMÁNYOKAT, AHOL GYERMEKEK IS VANNAK

Novákné Halász Anna, a kamarai Női Vezetői Klub vezetője elmondta, elsősorban olyan helyekre visznek adományt, ahol gyerekek is vannak. Így esett a választásuk a Családok Átmeneti Otthonára, ahol sok fiatal is él, valamint főként nők, egyedülálló édesanyák, de persze vannak olyan családok is, amelyek esetében mindkét szülő az otthonban él a gyermekeivel – tette hozzá. Novákné Halász Anna kitért arra is, hogy minden adományozás előtt megkérdezik, hogy az adott helyszínen mire van szükség, és annak megfelelően gyűjtenek adományokat a klub tagjainak körében.

JELENLEG NEGYVEN LAKÓJA VAN AZ INTÉZMÉNYNEK

Így ruhák, konyhai eszközök, játékok, könyvek, hősugárzó, gyermek kertibútorok, pumpa és vitamin is került a csomagba, amelyet Maros Erzsébet, az intézmény szakmai vezetője vett át a Női Vezetői Klub tagjaitól. Az ajándékoknak bőségesen lesz gazdája, hiszen jelenleg mintegy negyven lakója van a Kapisztrán utcai épületnek.

JÁTÉKTÁROLÓ KISHÁZAT KAP AZ OTTHON

A meglepetések sorának azonban még nincs vége, a napokban ugyanis a Női Vezetői Klub felajánlása által megérkezik az intézmény udvarába egy játéktároló kisház is, mely régóta nagy vágya az otthon lakóinak és dolgozóinak is. A házikó összeszereléséről is gondoskodnak a női vezetők, a klub egyik tagja ugyanis felajánlotta, hogy segítenek a munkálatokban is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb