Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, 29 fok, meló a körutakon, és a Budapesti úton

Velünk marad a kellemes, nyárias meleg, viszont egy kis szelet el kell viselnünk cserébe Szegeden. Csapadéktól nem kell tartanunk, és 29 fok körül alakul a hőmérséklet. Továbbra is dolgoznak városszerte, megy a munka a körutakon és a Budapesti úton! Egy szuper csütörtök nem kezdődhet máshogy, mint a Szeged365 napi pakkjával, mutatjuk, mit tartogat ez a nap a Napfény Városában!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS JOEY

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kristóf, Jakab, Dalibor, Krisztofer, Tomor, Valentin, Valentina és Zsaklin olvasónknak! Érdekességek:

  • 206 éve hunyt el Dugonics András, az első magyar regény, az Etelka írója. Szegeden született. Az Etelka sikerén felbuzdulva több kalandos regényt is írt. Írói-tanári munkásságának fontos része volt nyelvújítói tevékenysége: új szavakat alkotott, régieket elevenített fel, az irodalmi nyelvbe emelt számos népnyelvi szót és kifejezést.
  • 121 éve született a szegedi kötődésű Vaszy Viktor zeneszerző, karmester, érdemes és kiváló művész. A Szegedi Nemzeti Színház karmestere, majd 1948-tól zeneigazgatója volt. 1957–1969 között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója volt, 1969–1975-ben pedig újra zeneigazgatója. Kezdeményezésére szerveződött önálló városi intézménnyé a Szegedi Szimfonikus Zenekar, melynek 1975-ig igazgató karmestere volt. 1958-ban szegedi karvezetők megkeresése nyomán létrehozta a város oratóriumkórusát, a Szegedi Zenebarátok Kórusát, mely 1986 óta az alapító nevét felvéve Vaszy Viktor Kórus néven működik. A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik megújítója és zenei irányítója.
  • 92 éve látta meg a napvilágot Major Anna dramaturg, rádiós szerkesztő, a Szabó család sorozat dramaturgja,
  • 57 éve pedig Matt LeBlanc színész, a Jóbarátok sorozat Joey-ja.

NAPSÜTÉS ÉS KELLEMESEN MELEG IDŐJÁRÁST HOZ A CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön sok napsütés várható Szegeden, csapadéktól sem kell tartanunk, csak keleten, északkeleten lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Még szeles marad az idő. Kora reggel 11-19, napközben 24-30 fokot mérhetünk.

HÁZI ZÖLDSÉGES BRASSÓI – A KEDVENCED ÚJRAÉRTELMEZVE!

Csütörtöki ajánlatunk ebédre: A Napfény Műteremben egy igazi klasszikust újítottak meg! A házi zöldséges brassói kerül az asztalra Szeged szívében. Ebben az ételben a csirkemell találkozik a friss zöldségekkel, mint a fejes és lila káposzta, valamint a répa. Mindehhez ropogós steak burgonya és illatos fokhagymás ciabatta társul. Ez a fogás nem csak egészséges, de rendkívül ízletes is, és biztosan feldobja a napodat. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

DOLGOZNAK A KÖRUTAKON ÉS A BUDAPESTI ÚTON

Július 22-től, hétfőtől munkálatok veszik kezdetüket a Brüsszeli körúton: 25 aknafedlapot és egy víznyelőt cserélnek ki a szakemberek. A munkálatok alatt érdemes fokozott figyelemmel vezetniük az arra közlekedőknek. Mindezek mellett a Budapesti úton is zajlik a munka, itt a Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-építési munkákat végez, míg a Rókusi körúton aszfaltozás és szegélykőcsere zajlik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb