Mindenmás

“Beszélgethettek, figyelmetlenség miatt történhetett ez a szörnyűség” – egy testvérpár halt meg a szentesi vonatbalesetben, megszólalt az egyik rokon

Súlyos baleset történt szerdán este, személyautóval ütközött egy vonat Szentes és Csongrád között, ketten haltak meg a helyszínen – írtuk meg az eseményeket követően, majd most megszólalt az egyik rokon is a tragédiáról. Mint kiderült, egy testvérpár hunyt el a balesetben. Ernő azonnal meghalt, míg testvérét megpróbálták újraéleszteni, de végül őt sem sikerült megmenteni.

A Ripostnak most az egyik rokon nyilatkozott a balesetről. “Ernő és az 50 év körüli testvére Erzsébet utazott az autóban, akik a rokonaink. Az egyik családtag riasztott minket este, hogy borzasztó tragédia történt, hívták őket a rendőrök… Utána mondták el, hogy mi volt a vonatátjáróban…” – mondta a lapnak I.H. Péter, aki hozzátette, hogy teljesen sokkos állapotban vannak.

A NŐT MEGPRÓBÁLTÁK ÚJRAÉLESZTENI

A lap emlékeztet, hogy a vasúti átjáró andráskereszttel volt megjelölve. Az autóban ketten ültek, a vonat pedig két fős személyzettel és négy utassal haladt. Az autót vezető férfi a roncsba szorult, őt a szentesi hivatásos tűzoltók szabadították ki, míg a kocsi utasát a mentőszolgálat munkatársainak kellett kiemelnie. Úgy tudják a férfit már nem lehetett megmenteni, de a nőt meg próbálták újraéleszteni, ám végül ő is életét vesztette. 

FIGYELMETLENSÉG MIATT TÖRTÉNHETETT A TRAGÉDIA

“Ernő ismerte ezt az átkelő helyet, nagyon sokszor mentünk arra” – mesélte tovább az elhunytak rokona a Ripostnak, majd hozzátette, hogy “éppen Paksra igyekeztek az egyik rokonhoz, de már nem értek oda. Én biztos vagyok benne, hogy Ernő nem ment gyorsan, sosem száguldozott! Szerintem beszélgethettek, figyelmetlenség miatt történhetett ez a szörnyűség. Értelmetlen a haláluk, nagyon szerettük őket. Ráadásul Ernőnek is három gyermeke van, a szívem összeszorul, ha elképzelem, hogyan érzik magukat” – zárta. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb