MindenmásVideo365

Szegedi csoda Budapesten: József újra jár a Szent Vincent Rehabilitációs Központban! Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a Szent Vincentben!

József Pécs közelében szenvedett súlyos balesetet, ami után vérzéses stroke-ot kapott. Most, a Szent Vincent Rehabilitációs Központban Budapesten tett látogatásunk alkalmával láthattuk, milyen óriási előrelépést tett a gyógyulás útján. A videóban József, lánya Bernadett és Buknicz Diána, a vezető gyógytornász mesélnek a csodálatos rehabilitációról.

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ Budapesten valódi reménysugár a súlyos sérülések után felépülni vágyóknak. Látogatásunk alkalmával találkoztunk Józseffel, akinek története egyedülálló példa arra, hogy a kitartás és a megfelelő szakmai segítség milyen csodákat tud művelni. József Pécs közelében szenvedett súlyos balesetet, amikor autójukba hátulról belehajtottak, ami után vérzéses stroke-ot kapott. Az orvosok akkor csodának tartották, hogy egyáltalán életben maradt. Ma már, a Szent Vincent szakértő kollégáinak köszönhetően, képes lépcsőzni, amit korábban elképzelhetetlennek tartott.

A baleset 2019-ben történt, és József rehabilitációja a Szent Vincent csapatának szakértelmével hihetetlen gyorsasággal haladt előre. Buknicz Diána, a központ vezető gyógytornásza elmondta, hogy József rehabilitációja egyedülálló, mivel általánosságban ennyi idő elteltével ritkán lehet ekkora fejlődést elérni. A Szent Vincent csapata azonban bebizonyította, hogy a személyre szabott, komplex terápia és a csapatmunka csodákra képes. József története nem csak az ő kitartásáról, hanem a Szent Vincent szakértelméről és odaadásáról is szól.

József és lánya, Bernadett is meséltek nekünk a videóban arról, hogyan változott meg az életük a rehabilitáció során. Bernadett elmondása szerint minden egyes alkalom, amikor belépnek a Szent Vincentbe, azt az érzést keltik bennük, hogy nincs lehetetlen. A testi rehabilitáció mellett a hit és a pozitív energia is fontos szerepet játszik a gyógyulásban, amit Détári Vilmos és csapata áraszt magából. Vilmos 2023-ban nyitotta meg a Szent Vincent Rehabilitációs Központot Budapesten, azzal a céllal, hogy egy olyan helyet teremtsen, ahol minden feltétel adott a teljes körű gyógyuláshoz, neurológiai rehabilitációhoz. A szegedi központ után így Budapesten is ki tudta alakítania betegközpontú szemléletet. 

A 2023-ban megnyílt budapesti Szent Vincent Rehabilitációs Központ egy igazi mérföldkő a neurológiai rehabilitáció területén. Az új központ megnyitásával céljuk az volt, hogy a fővárosban is elérhetővé tegyék azokat a komplex kezeléseket, melyek eddig sokak számára csak távoli vágyálomként léteztek. Központjukban a legmodernebb technológiák és szakértő kollégáik gondoskodnak arról, hogy pácienseik a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.

Miért olyan fontos a neurológiai rehabilitáció?

A neurológiai rehabilitáció létfontosságú azok számára, akik valamilyen idegrendszeri sérülésen vagy betegségen estek át. Legyen szó stroke-ról, agyvérzésről, Parkinson-kórról vagy bármilyen egyéb neurológiai problémáról, a megfelelő rehabilitáció jelentősen javíthatja az életminőséget és a felépülés esélyeit. Engedjétek meg, hogy bemutassuk Détári Vilmos történetét, aki 9 éve esett át egy súlyos stroke-on. Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, aki mint érintett tudja miért fontos a komplex kezelések mellett az érzelmi rehabilitáció is. Sokszor nem csak a pácienseknek, de a hozzátartozóknak is. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb