Sport

M este is szurkolhatunk a MAGYAROKNAK! Mutatjuk mi lesz még ma Franciaországban!

Az olimpiai játékok izgalmai tovább fokozódnak vasárnap este, hiszen több magyar sportolóért is szurkolhatunk! Andrásfi Tibor, Kós Hubert, Ábrahám Minna, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Székely Zója mindannyian a győzelemért küzdenek.

A vívás szerelmesei Andrásfi Tiborért izgulhatnak, aki a férfi párbajtőr elődöntőben a japán Kano ellen lép pástra 20:00-kor a Grand Palais-ban. Tibor már számos sikert ért el pályafutása során, és most is esélyes arra, hogy a dobogóra álljon. A Szeged365 Family szurkolói mindenesetre nem hagyják magára, hiszen együtt erősítjük Tibort a győzelem felé vezető úton.

A vízilabda rajongói sem maradnak izgalmak nélkül, hiszen a férfi válogatottunk 19:30-kor a francia csapat ellen ugrott vízbe az Aquatics Centre-ben. A magyar vízilabda hagyományosan erős, és a csapat minden tagja készen áll arra, hogy bizonyítsa tehetségét és kitartását. Ez az összecsapás nem csak a pontokért, hanem a nemzeti büszkeségért is folyik.

Az úszás kedvelői is két tehetséges sportolónak szoríthatnak. Kós Hubert 21:37-kor a férfi 100 m hát elődöntőjében mutatja meg gyorsaságát és technikáját, míg Ábrahám Minna 22:00-kor a női 200 m gyors elődöntőjében veti magát a vízbe a Paris La Defense Arenában. Mindkét úszó hosszú hónapok kemény munkájával készült fel, és most elérkezett az idő, hogy megmutassák, mit tudnak.

Az estét a torna zárja, ahol Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Székely Zója is pályára lépnek a Bercy Arena-ban. 21:10-től kezdődnek a női egyéni összetett selejtezők, ahol a magyar lányok mindent beleadnak, hogy kvalifikálják magukat a döntőbe. Czifra Bettina Lili teljes összetettben, míg Bácskay Csenge ugrásban és Székely Zója felemáskorláton mutatják meg tehetségüket és elkötelezettségüket.

Tudtad, hogy a modern olimpiai játékok alapítója, Pierre de Coubertin, egy francia pedagógus és történész volt, aki 1894-ben alapította meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot? Coubertin hitte, hogy a sport nemcsak a testet, hanem a lelket is nemesíti, és ennek szellemében hozta létre az olimpiai mozgalmat, amely mára világszerte milliókat mozgat meg.

Az ókori olimpiai játékok a Kr. e. 8. században kezdődtek az ókori Görögországban, és minden négy évben megrendezésre kerültek Olympia városában. Az első feljegyzett olimpia Kr. e. 776-ban zajlott, és az események kezdetben egyetlen futóversenyből álltak, amelyet később további sportágakkal bővítettek, beleértve a birkózást, ökölvívást és a kocsiversenyeket. Az olimpiák az ókori görög kultúra fontos részévé váltak, és vallási ünnepségekkel is összekapcsolódtak, mivel az istenek tiszteletére rendezték őket. A győzteseket olajfaágakkal koszorúzták, és hazájukban hősökként ünnepelték. Az ókori olimpiai játékok Kr. u. 393-ban szűntek meg, amikor a római császár, I. Theodosius betiltotta őket, mivel pogány szertartásnak tekintette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb