Mindenmás

Több mint 60 autó kapott defektet egymás után az M5-ös autópályán, Szeged felé, mutatjuk, miért!

Vasárnap délelőtt többen is defektet kaptak az M5-ös autópályán, Szeged irányába. Szemtanúk szerint valami szétszóródhatott az úton, ez okozhatta a bajt az autósoknak – írtuk meg a történteket követően, most pedig az is kiderült, hogy több mint 60 autó kapott defektet az M5-ös autópályán, Szeged felé.

KULCSOK, CSAVAROK VÁGHATTÁK SZÉT AZ ABRONCSOKAT

Az Tények szerint az abroncsokat kulcsok és csavarok vágták szét, volt, akiét egymás után többször is. Tömve volt autókkal a leállósáv, de hogy hogyan kerültek a fémdarabok a sztrádára, egyelőre nem tudni biztosan, egy szemtanú szerint egy gyanús kisteherautóból szóródhattak ki. Már az M0-ás autópályán is álltak defektes autók, és ez folytatódott az M5-ösön. A portál szerint ezt a fajta kárt nem fedezi a kötelező biztosítás, és nagyjából 20 ezer forintjába fájt annak, aki defektet kapott a helyszínen.

KÜLFÖLDI RENDSZÁMÚ KISTEHERAUTÓBÓL SZÓRÓDHATOTT KI A TÖRMELÉK

„Lejöttünk a nullásról, hajtunk Szeged felé hazafele, és akkor valamibe belehajthattunk, mert hatalmas durrdefekt, beinogott a kocsi, úgy szétdurrant, hogy az a szerencse, hogy meg tudtuk fogni a kocsit”, és így nem lett tömegbaleset – mondta az RTL Híradónak egy érintett sofőr. A csatornához egyébként több felvétel is eljutott a vasdarabokról, amik feldarabolt kulcsoknak tűnnek.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője azt mondta, hogy az érintett járművezetők elmondása és helyszíni információk alapján úgy tudják: egy külföldi rendszámú kisteherautóból szóródhatott ki a vastörmelék. „A kérdéses jármű az elmondások alapján gyorsan vissza is tért a helyszínhez, összeszedett több törmeléket is, majd elhajtott.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb