Szegedi ArcokVideo365

“A Rebecca előtt nem emlékszem standing ovation-re a Szabadtérin” – exkluzív interjú a darab sztárjaival, akik a Reök Cukrászda teraszán dedikáltak

“Azt hiszem 1997-ben volt az első Szabadtéri produkcióm, én nem emlékszem standing ovation-re, amikor felállt a teljes nézőtér, s tulajdonképpen végigtapsolták az egészet, állva. Meglepő volt és nagyon jóleső érzés” – árulta el Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze a Rebecca sztárjainak szombati közönségtalálkozóján, melynek a Reök Kézműves Cukrászda terasza adott otthont.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk Nektek, elképesztően nagyot ment szombaton a Reök Kézműves Cukrászda teraszán a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán debütáló Rebecca című musicaljének pénteki világpremierjét követő dedikálással egybekötött közönségtalálkozója. Még el sem kezdődött a program, de a sor vége már a Kárász utcáig ért, s hiába telt el egy óra, majd másfél óra, a rajongók tömege egy szemernyit sem csökkent. 

MEGHATÓ VOLT A RAJONGÓK SZERETETE

Hatalmas szeretet és rajongás övezte a darab sztárjait, Gubik Petra, Dolhai Attila, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Udvaros Dorottya, Bálint Ádám, Medveczky Balázs, Szaszák Zsolt, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Borovics Anna ki sem látszott a rajongóik gyűrűjéből. Mint a színművészekkel folytatott beszélgetéseinkből kiderült, ő magukat is meglepte és meghatotta a közönség ily fokú csodálata és lelkesedése.

VANNAK OLYAN RAJONGÓK, AKIK VALAMENNYI REBECCA ELŐADÁST VÉGIGNÉZIK

Főleg az, hogy sokan úgy szavaztak nekik bizalmat, hogy még csak a közönségtalálkozó után nézik/nézték meg a Daphne du Maurier nagysikerű regényén alapuló darabot. Mint ahogy Borovics Tamástól és szintén a darabban szereplő lányától, Borovics Annától megtudtuk, vannak olyan rajongóik, akik a Rebecca valamennyi előadására jegyet váltottak. “Ez egészen elképesztő” – lelkendezett Borovics Anna.

APAI, DE MÉG INKÁBB SZAKMAI FÉLTÉS ÉL BOROVICS TAMÁSBAN, HA A LÁNYÁRÓL VAN SZÓ

Mint az apa-lánya páros elárulta, a színpadon ők is kollegákként tekintenek egymásra, bár Anna elárulta, édesapja több évtizedes tapasztalatából adódóan hasznos tanácsokkal látja el őt, amelyek motiválják abban, hogy még inkább tökéletesítse színészi játékát. Borovics Tamás pedig abba is beavatott bennünket, egyfajta apai féltés, illetve szakmai féltés él benne, ha Annáról van szó, hiszen mégiscsak a lányáról van szó.

“LEFAGYOTT AZ ARCOM, AMIKOR MEGLÁTTAM A TÖMEGET”

Mint Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház művésze is megerősítette, ekkora érdeklődésre egyáltalán nem számítottak. “Le is fagyott az arcom, amikor megláttam a tömeget” – mondta el Gömöri Krsiztián.

@szeged365

Alig maradt tinta a Rebecca sztárjainak tollában, annyi autogramot adtak a Reök Cukrászda teraszán lévő közönségtalálkozón, mutatjuk a dedikálás legjobb pillanatait!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

“IGAZI TÁRSULATTÁ FORMÁLÓDTUNK”

A Rebecca főszerepét játszó, fantasztikus hangjával mindenkit elbűvölő Gubik Petra felidézte, nagyon kemény, több hónapos próbafolyamat van az egész alkotócsapat háta mögött. “Béres Attila, aki megálmodta ezt az egész produkciót, egy nagyon jó csapatot szedett össze, és tényleg egy igazi társulattá formálódtunk” – avatott be bennünket Gubik Petra.

DUPLÁN KÜLÖNLEGES ESTE VOLT A PÉNTEKI GUBIK PETRA SZÁMÁRA

Mint a művésznő elárulta, a pénteki premier napja nem csupán a Rebecca bemutatója miatt volt különleges számára. “Az előadás kezdete előtt realizálódott bennem az, hogy 11 évvel ezelőtt a Margaret Mitchell nagysikerű lányregényének a főszerepét, Scarlett O’Hara-t az Elfújta a szélben itt alakítottam. Ez napra pontosan pont 11 éve történt a pénteki premierhez képest, így az egy duplán különleges este volt számomra” – tudtuk meg Gubik Petrától.

“MINT EGY ROCK KONCERTEN, ÚGY ÉREZTÜK MAGUNKAT”

A Rebecca premierje azonban nemcsak Petra számára volt kivételes. Mint Gömöri Krisztián elmondta, elképesztő sikert élhettek meg péntek este, s ez borzasztóan jó érzés volt mindannyiuk számára. “Gyakorlatilag néha egy-egy szám után, mint egy rock koncerten, úgy éreztük magunkat” – árulta el a művész.

“RÉVBE ÉRTEM”

Szaszák Zsolt színművész számára is felejthetetlen élményeket nyújtott a Rebecca. “Amikor Udvaros Dorottyával próbáltam most először a Rebeccában, akkor felhívtam anyukámat. “Anyuci” – mondtam neki, “most már kimondhatom, hogy színész vagyok, már az Udvarossal dolgozok együtt, akkor csak mondhatom!” És anyukám válaszolt: Bubuskám – mert így hív” – igen, te most már színész vagy” – idézte fel a kedves emléket Szaszák Zsolt. Hozzátette, a legmeghatározóbb élménye a Rebeccával kapcsolatban az, hogy “talán most már azt mondhatom, révbe értem”.

“BÍZUNK BENNE, HOGY JÖVŐRE IS VISSZATÉRHETÜNK A REBECCÁVAL A DÓM TÉRRE”

A krimibe ágyazott, sötét szerelmi történet kétségtelenül magával ragadta a Szegedi Szabadtéri Játékok közönségét. Ugyanúgy, ahogy a darab sztárjai is élvezték az alkotófolyamat és az előadás minden pillanatát. “Mindenki elmondhatja azt, hogy tényleg egy igazi csapat lépett a színpadra, szeretetteljes munkafolyamat van a hátunk mögött és nagyon bízunk benne, hogy jövőre visszatérhetünk ide a szegedi Dóm térre a Rebeccával” – zárta gondolatait Gubik Petra.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb