Sport

„Az olimpia tényleg hűha-érzés!” – így érzi magát Pádár Niki élete első olimpiáján és a vasárnapi kizárását követően, exkluzív interjú szegedi úszónk édesanyjával

Nem kis kihívásokat tartogat a párizsi olimpia csütörtöki napja szegedi bajnokunk, Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE versenyzője, a 2022-es Legszegedibb Sportolója számára. A 18 éves Európa-bajnok úszónk ugyanis holnap 12:16-kor ugrik a medencébe a női 4×200 m-es gyorsváltóval. Arról, hogyan érzi magát Niki karrierje első olimpiáján, s hogyan sikerült feldolgoznia vasárnapi kizárását, édesanyjával, Pádárné Kocsis Mónikával beszélgettünk.

Niki csütörtökön ugrik először a medencébe az olimpián azt követően, hogy vasárnap délelőtt női 200 méteres gyorsúszásban a saját futamában negyedik lett volna, és ezzel az esti középdöntőbe is kvalifikálta volna magát, de a versenybírók korai bemozdulás miatt kizárták.

APRÓ MOZDULAT, DE SAJNOS EZ IS ELÉG VOLT A KIZÁRÁSHOZ

Pedig Niki, a szám junior Európa-csúcstartója, remekül kezdett: ötven méter után másodikként, féltávnál harmadikként fordult, majd 1:57.37-es idővel ért célba, ami összesítésben 12. helyet eredményezett volna, vagyis sima továbbjutást a középdöntőbe. Ezután jött a váratlan fordulat: a szegedi úszó neve mellett megjelent a DSQ felirat, tehát kizárták a versenyből. Pádár Niki bemozdult a rajtnál. A visszajátszást figyelve, már látható volt a mozdulat, ahogyan az is, Niki miként korrigálta villámgyorsan. Apró mozzanatról volt tehát szó, de a rajtkő érzékelője ezt a minimális mozdulatot is észrevette.

NIKINEK SIKERÜLT EDZŐJÉVEL TÖKÉLETES ÖSSZHANGBAN ÁTBESZÉLNIE A TÖRTÉNTEKET

Az eseményeket követően érthetően, Nikit még nem lehetett szóra bírni. Azóta eltelt pár nap, s Niki édesanyjánál, Pádárné Kocsis Mónikánál érdeklődtünk a 18 éves úszónk hogyléte felől, sikerült-e Nikinek feldolgoznia a történteket. “Kiki jól van és próbálja helyén kezelni az eseményt. Most mi is bíztatjuk, de nem zavarjuk a következő úszása előtt. Edzőjével, Gellért Gáborral tökéletes összhangban átbeszélték a történteket. Nagyon drukkolunk, hogy a váltóban mindenki a legjobb tudása szerint szerepeljen. Most mi is rajongók, szurkolók vagyunk” – árulta el az édesanya.

“AZ OLIMPIA TÉNYLEG HŰHA-ÉRZÉS”

Édesanyjánál arra is rákérdeztünk, élete első olimpiáján hogyan érzi magát Niki, milyen a hangulat a párizsi ötkarikás játékokon. “Talán a legfrappánsabb mondat, amivel össze lehet foglalni -egy korábbi interjúban olvastam, idézet mástól – de tökéletesen összefoglalja az élményeket, amelyeket mesél: „az olimpia tényleg hűha-érzés!”. Első bálozóknak ezt szokni kell, hiába volt korábban nagy világversenyeken, itt megremeg a láb” – tudtuk meg Niki édesanyjától.

NIKI A 4X100 MÉTERES VÁLTÓVAL ÖSSZESÍTÉSBEN A 10. HELYEN VÉGZETT SZOMBATON

Niki tehát csütörtökön a női 4×200 m-es gyorsváltóval bizonyíthat. A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású magyar női gyorsváltó 4×100 méteres távon a párizsi olimpiai medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján már bemutatkozott. A kvartett papíron a fukuokai világbajnokságon elért kvalifikációs idejével csak a 13. volt nevezési listán, a csapat azonban a belgrádi Európa-bajnokságon a 2009-es “cáparuhás” országos csúcsot megdöntve diadalmaskodott, azzal az eredménnyel (3:36.77) pedig ennél jobb helyezésben bizakodhatott. Az egyes pályán tempózó magyarok végül ettől a rekordtól nem sokkal elmaradva, 3:37.33 perces idővel hatodikak lettek futamukban, amivel összesítésben tizedikként végeztek.

Ahogy Niki édesanyja zárta beszélgetésünket, úgy zárjuk mi is cikkünket, drukkoljunk együtt csütörtökön Nikinek és a magyar női váltónak! Hajrá Szeged, hajrá Magyarország! Veletek vagyunk és nagyon szurkolunk!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb