Sport

Kézis vereség, Kapás, Kós és Telegdy viszont középdöntős úszásban, a cselgáncsozók azonban búcsúztak – eredmények az olimpia szerdai napjáról

Férfi kézilabdában drámai meccsen kapott ki Norvégiától a magyar válogatott, dzsúdóban Tóth Krisztián és Gercsák Szabina is elvesztette első meccsét. Asztaliteniszben Póta Georgina a jóval esélyesebb Sin Ju Bintől kapott ki. Úszásban Kapás Boglárka, Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a középdöntőbe. Triatlonban Lehmann Csongor 11. helyen ért célba a büntetése ellenére. Mutatjuk az eddigi összes szerdai magyar eredményt!

Többnapnyi halasztás után szerda hajnalban úgy döntöttek a szervezők, hogy a Szajna alkalmas az úszásra, így végre megrendezhették a triatlonversenyt a nőknél és a férfiaknál is. A nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett indult triatlonban, aki remekül kezdett, úszásban és a kerékpáron is az élbolyban volt, ám a futásnál leszakadt, végül a 26. lett. A férfia triatlonosok között Lehmann Csongor a 11., Bicsák Bence pedig a 16. helyen végzett.

SZOROS MECCSEN MARADTAK ALUL A KÉZISEK

A Telex az összesítőjében azt írja, hogy rendkívül szoros meccsen, 26-25-re kaptak ki férfi kézilabdásaink Norvégia ellen. A végjáték különösen drámai volt, Imre Bence 25-25-nél az utolsó percben ziccert dobhatott, de Bergerud védett, a norvégok viszont az ellentámadásból betaláltak, ezzel az utolsó pillanatban nyerték meg a meccset. Bánhidi Bence szerint szíven szúró vereséget szenvedtek, a szövetségi kapitány, Chema Rodriguez pedog azt mondta, a legrosszabb így veszíteni.

ÚSZÁSBAN EDDIG SZÉPEK A MAI EREDMÉNYEK

Az úszásnál a szerdai előfutamokban Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a 200 méter hát középdöntőjébe. A két magyar a negyedik, utolsó előfutamban ugrott medencébe, Kós 1:57.01-gyel másodikként, Telegdy 1:57.98-cal hatodikként csapott célba, összesítésben előbbi a negyedik, utóbbi a még továbbjutást érő 16. helyen végzett. A szám középdöntőjét szerdán 21.47 órakor rendezik.

Kapás Boglárka 200 méter pillangón jutott be a középdöntőbe. Az ötödik, egyben utolsó olimpiáján szereplő magyar, a szám 2019-es világbajnoka a második, bombaerős előfutamban szerepelt. A 31 éves úszó – aki néhány napja lázas volt – 2:09.28 perces idővel csapott célba, amellyel összesítésben tizedikként lépett tovább. A szám középdöntőjét 20.45-kor rendezik.

BENDEGÚZ A C DÖNTŐBE JUTOTT, PÓTA GEORGINA VESZTETT ÉS A DZSÚDÓSOK IS BÚCSÚZTAK

Az evezésben a középfutamból a C döntőbe jutott a férfi egypár evezősöknél Pétervári-Molnár Bendegúz. Miután első meccsét megnyerte, Póta Georgina szerdán a legjobb 32 között találkozott a negyedik kiemelttel, Sin Ju Binnel asztaliteniszben. Póta remekül kezdett, és az első szettet megnyerte a jóval esélyesebb koreaival szemben. De aztán 4 szettet is ellenfele nyert sorban, ezzel a mérkőzést is végül esélyeshez méltóan nyerte Sin Ju Bin.

Dzsúdóban mindkét szerdán érdekelt magyar dzsúdós, Tóth Krisztián és Gercsák Szabina is elvesztette első meccsét, és így kiesett.

A lap kiemelte, hogy a légpuska után a férfi 50 méteres összetett szám döntőjében sem lesz magyar versenyző sportlövészetben, miután Péni István a 21., Pekler Zalán pedig a 32. helyen végzett a szerdai alapversenyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb