Sport

Elindult a felkészülés: visszahódítaná a bajnoki címet és a Magyar Kupát az OTP Bank-Pick Szeged

Az új idényben visszahódítaná a bajnoki címet és a Magyar Kupát az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely minél előbb szeretne bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe – közölte Kiss Bence cégvezető csütörtökön az együttes idénynyitó sajtótájékoztatóján.

A sportvezető hangsúlyozta, olyan játékoskeretet alakítottak ki, amely esélyes lehet a BL négyes döntőbe jutásra a következő években. Kiss Bence bízik benne, hogy ezt a régi álmot sikerül minél hamarabb valóra váltani. A hazai porondon nem lehet más a cél, mint visszahódítani a Veszprém csapatától a bajnoki címet és a Magyar Kupát – szögezte le.

TÖBBEN IS PÁRIZSBAN VANNAK

A szakember úgy fogalmazott, rendhagyó a szezonkezdet, hiszen a csapat több mint fele még nem tudott csatlakozni, az új vezetőedző, Michael Apelgren pedig a svéd válogatott másodedzőjeként vesz részt az olimpián. Nyolc játékos, Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Borut Mackovsek, Imanol Garciandía, Mario Sostaric, Marin Jelinic és Tobias Thulin is Párizsban tartózkodik. A többiek hétfőn kezdték el a felkészülést, eddig az egészségügyi vizsgálatok, fizikai felmérések zajlottak le, az első labdás edzés ma tartják – tudatta a cégvezető.

AZ OLIMPIKONOK NÉHÁNY NAPOS PIHENŐT KAPNAK

Az olimpikonok néhány napos pihenőt kapnak, az első közös edzést augusztus 16-án tartják majd. Az együttes augusztus 24-én és 25-én a németországi Kasselben vesz részt egy felkészülési tornán. Előbb az MT Melsungennel játszanak, majd másnap – reményeik szerint – a német bajnok SC Magdeburg és a lengyel Kielce összecsapásának győztesével találkoznak – közölte Kiss Bence.

SZEPTEMBERBEN INDUL A BAJNOKSÁG

A magyar bajnokság a kiírás szerint szeptember 8-án indul, de az edzői stáb kérésére valószínűleg hazai pályán már hamarabb elkezdik a mérkőzéseket. A 22. BL-idényét megkezdő együttes első mérkőzésén szeptember 12-én a Magdeburgot fogadja a Pick Arénában. Egy héttel később Barcelonában lép pályára, rá egy hétre pedig a francia HBC Nantes érkezik Szegedre – mondta a szakember. Az új idényre az edzői stáb és a keret is megújult. Michael Apelgrenre Norvégiában és Svédországban elvégzett munkája alapján esett a választás. Munkáját a 2014-től 2021-ig Szegeden balszélsőként játszó Jonas Källman segíti, mellette a tavalyi vezetőedző, Kárpáti Krisztián is a felnőtt stáb tagja maradt – közölte Kiss.

SAJÁT NEVELÉSŰ FIATALOK IS HELYET KAPTAK A CSAPATBAN

A hat új igazolás mellett a saját nevelésű fiatal játékosok is szerepet kapnak a szezonban. Közülük a tavaly már a BL-ben is gólt szerző Szilágyi Benjámin mellett Nagy Martint és Rea Barnabást emelte ki a szakember. Hangsúlyozta, az új idényben fontos cél a nézőszám növelése. A szurkolók augusztus 12-től újíthatják meg bérleteiket, 21-től pedig új bérletek is vásárolhatók. Jonas Källman elárulta, teljesen más érzés edzőként a csapat részének lenni, mint játékosként, de így is jól érzi magát. A svéd balszélső szavai szerint ideérkezésének első évétől egészen mostanáig a klub mind a létesítményeket nézve, mind játékosállományát tekintve folyamatosan fejlődött. Így nem lehet más a cél, mint a győzelem.

EZ A PICK SZEGED!

“Ez a Pick Szeged! Helytelen lenne a Bajnokok Ligájában csupán a csoportkörből való továbbjutást célul kitűzni. Azért vagyunk itt, hogy mindent megtegyünk, igyekszünk minél magasabbra célozni” – mondta. Jonas Källman szerint az idei a legnehezebb év, amikor az új edzőknek, sok új játékosnak kell megtalálnia a közös hangot, miközben több világversenyt is rendeznek. Az olimpiai ezüstérmes sportoló félig viccesen megjegyezte, bízik benne, hogy Svédország minél előbb kiesik Párizsban, így Michael Apelgren hamar csatlakozhat klubcsapatához.

AZ EMBER NEM SZERET VESZÍTENI

A szegedi együttes egyik új igazolása, az izlandi válogatott irányító Janus Smárason szerencsésnek tartja, hogy egykori csapata, a Magdeburg ellen kezdik az idényt a BL-ben. A német bajnok bizonyította, hogy tényleg jó csapat, a mérkőzés jó felmérője lesz annak, sikerült-e elvégezni a tervezet munkát. Számára extra motivációt jelent ez, hiszen – mint mondta – az ember nem szeret veszíteni, főként nem egykori csapattársai, a barátai ellen. A klub saját nevelésű játékosa, a jobbszélső Szilágyi Benjámin kisgyerekként a pálya mellől látta játszani Jonas Källmant, néhány éve együtt edzhettek, most pedig a másodedzője lett. Bízik benne, sokat tanulhat tőle.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb