Szegedi Arcok

Minden dobogós helyet behúztak a szegediek a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Mint megírtuk, egészen elképesztő teljesítménnyel térhet vissza Szegedre a Reök és Delimo Cukrászdák különítménye, akik a ma délelőtt 11-kor, a Parlamentben megrendezett díjátadón a dobogó mindhárom fokára felállhattak. A Reök Kézműves Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, akik a második helyet is behúzták, míg a harmadik helyezett a szegedi Virág Cukrászda lett.

A „Zöld Málna” torta győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón hirdették ki, ahol az augusztus 20-i programok mellett bejelentették a Magyarország Tortáját is, amely Kovács Alfréd cukrász édessége, a „Mákvirág” lett. A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni.

SZEGEDI SIKEREK AZ ORSZÁGOS VERSENYEN

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 13. alkalommal rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez. Az idei nyertes torta, a “Zöld Málna” alkotói a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László. A nyertes az Egy Csepp Figyelem Alapítvány főtámogatója, a Dcont® vércukormérőket fejlesztő és gyártó 77 Elektronika Kft. fődíját, egy 100 ezer Forint értékű, cukrászati eszközökre beváltható ajándékutalványt vehetett át.

A verseny második helyezettje szintén a győztesek alkotása, a „Fűszeres Vilmos” elnevezésű torta lett, a harmadik díjat pedig Gyuris László és Reisinger Ferenc, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászai kapták az „Intuíció” nevű torta megalkotásáért. 

A MÁKVIRÁG LETT MAGYARORSZÁG TORTÁJA, A DOBOGÓ HARMADIK HELYÉN SZINTÉN SZEGED ÁLL

A Magyarország Tortája címet idén a váci Édes Vonal Cukrászdából Kovács Alfréd kreációja, a MÁKVIRÁG fantázianevű torta viselheti. A győztesben, aki a világ „legmákosabb” emberének érzi magát, a torta a mákos tészta emlékét, a kertben leszakított fekete ribizlit és a friss süteménnyel kínáló nagymamáját idézi meg. Mesebeli torta, melyben gyermekkorának meghatározó ízei „fogócskáznak”. A fehér csokoládé krém lágy textúrája mellett ott szalad a fanyar fekete ribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A torta meghatározó alapanyagai – a mák, mákolaj, fekete ribizli és fekete szezám – külön-külön is csodálatos alapanyagok, nem csak az évszázadok óta ismert gyógyhatásuk tekintetében, de ízvilágukban is. Ebben a tortában harmonikus összhangba kerül a krémes-lágy textúra a ropogós réteggel, míg az édes és a fanyar ízek is tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást.

Érdekesség, és külön büszkeség, ebben a kategóriában is született dobogós helyezés, hiszen a Reök Kézműves Cukrászda és a Delimo Cukrászda páros itt is dobogós lett, Fekete Gyöngy névre keresztelt alkotásuk a harmadik lett a Magyarország Tortája versenyen. A tavaly bevezetett, idén sós változatban meghirdetett sétálósütemény kategóriában pedig a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. Pásztor reggelije – egy juhtúróval, sonkával, lilahagymával töltött, szegedi paprikával színezett francia croissant – érdemelte ki az első helyet.

Szívből gratulálunk minden cukrászdának és cukrásznak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb