Mindenmás

Napi pakk: tetőzik a hőség, mától fizetősek a kapubeállók és garázsbejárók is Szegeden, horgászati tilalom van a Maty-éren

Fedezékbe Szeged, tetőzik a kánikula! Ma akár 36 fok is lehet a városunkban és csapatéktól sem kell tartanunk. Mától fizetősek a kapubeállók és garázsbejárók a városban, és horgászati tilalom is van a Maty-éri víztárazón. Mindezek mellett tovább zakatol az olimpia is, lesz kinek szurkolnunk csütörtökön is! Igyál egy jó feketét, mi pedig hozzuk a legfrissebb napindító híreket mellé!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS ANDY VAJNA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Boglárka, Alfonz, Gusztáv, Magnólia, Nimród, Péter, Tulipán és Zsófia olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van az Anyatejes Táplálás Világnapja, más néven a Szoptatás Világnapja. A világon évente több millió csecsemő hal meg, illetve válik nyomorékká azért, mert nem jut anyatejhez. Ennek ellenére a legtöbb országban, így Magyarországon is egyre kevesebb nő szoptatja gyermekét. Ezért is indította el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálására. 
  • 94 éve Grósz Károly politikus, aki 1987-1988-ban Magyarország miniszterelnöke volt,
  • 88 éve Yves Saint-Laurent algériai születésű divattervező,
  • 80 éve pedig Andy Vajna, volt hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, aki 2019-ben hunyt el.

Utóbbi kapcsán éppen szerdán futott be a hír, hogy Andy Vajna-emléknappá nyilvánította augusztus elsejét a Magyar Hollywood Tanács. A szervezet közleményében emlékeztet, hogy a producer nyolcvan éve, 1944. augusztus elsején született. A Magyar Hollywood Tanács elnöke, Bokor Balázs szerint Andy Vajna nagyon sokat tett azért, hogy Magyarország újra a világ filmes élvonalába kerüljön, és a magyar film visszanyerje a közönségét.

Fotó: Vajda József/art7.hu

NAPSÜTÉS ÉS HŐSÉG

Csütörtökön a napsütést már több helyen fátyolfelhők szűrhetik, ám az előrejelzések szerint csapadéktól nem kell tartanunk Szegeden. A déli-délnyugati szél több helyen élénk lehet. Országos kánikulában lesz részünk 32-37 fokos maximumokkal.

IGAZI ÍNYENCSÉG DÉLRE, A NAPFÉNY MŰTEREMBŐL

A grillkolbász tál igazi ínyencség a Napfény Műterem kínálatában! A grillkolbászokat fokhagymás ciabattával, mustárral, fűszeres steak burgonyával és uborkával tálalják. Ez az étel tökéletes választás, ha valami laktatóra és ízletesre vágysz ebédre. Élvezd a mediterrán teraszon vagy a klimatizált exkluzív teremben, ahol egy ajándék limonádéval is megkínálnak. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500. Fontos: ha helyben fogyasztod el, akkor klimatizált exkluzív teremben teheted meg, sőt még egy limonádéra is meghívnak Téged. Jó étvágyat kíván a Szeged365!

MÁTÓL FIZETŐSEK A KAPUBEÁLLÓK IS SZEGEDEN

Mint korábban megírtuk, augusztus 1-től, azaz mától változik a parkolási rend Szegeden. A Szepark közleményében azt írja, hogy elsejétől az útcsatlakozások is fizetősek lesznek a zónákon belül, vagyis a kapubejárók és garázsbejárók is. Sőt, változás az is, hogy a legkülső zóna szomszédságában, azzal párhuzamosan fekvő utcák lakói is válthatnak most már kedvezményes lakossági bérletet.

HORGÁSZATI TILALOM

Horgászati tilalom lép életbe augusztus 1. és 4. között a Maty-éri víztározónál – figyelmeztet a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége. Mint írták, erre azért van szükség, mert ekkor rendezik meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Gyermek, Kölyök Országos Bajnokságot. A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a víztározó szűk szakaszain és a táblákkal jelzett helyeken elrendelték a tilalmat.

ZAKATOL TOVÁBB AZ OLIMPIA

Tovább zakatol az olimpia, ma is van kiért szurkolnunk! Mutatjuk a mai, magyar érintettségű versenyszámokat!

ATLÉTIKA (Trocadéro)

  • 7.30: FÉRFI 20 KM-ES GYALOGLÁS – Venyercsán Bence, Hellebrandt Máté
  • 9.20: NŐI 20 KM-ES GYALOGLÁS – Madarász Viktória, Récsei Rita

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)

  • 10.00: férfi 100 kg – Vég Zsombor,  mérkőzések a negyeddöntőig
  • 16.00: FÉRFI 100 KG – vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)
Női csoportmérkőzés, B csoport:

  • 14.00: Spanyolország-MAGYARORSZÁG

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):

  • 11.00, 15.30, 20.00: női 66 kg nyolcaddöntő – Hámori Luca, férfi 63,5 negyeddöntő – Kovács Richárd

SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér)

  • 12.00: női puska, összetett, alapverseny – Mészáros Eszter

TORNA (Bercy Aréna)

  • 18.15: NŐI EGYÉNI ÖSSZETETT, DÖNTŐ – Czifra Bettina Lili

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)

  • 11.00: előfutamok – női 200 m hát – Molnár Dóra, Szabó-Feltóthy Eszter, férfi 50 m gyors – Szabó Szebasztián, férfi 200 m vegyes – Zombori Gábor, női 4×200 m gyorsváltó – Magyarország
  • 20.30: elődöntők, döntők – NŐI 200 m PILLANGÓ – Kapás Boglárka, FÉRFI 200 m HÁT – Kós Hubert, Telegdy Ádám, női 200 m hát – Molnár Dóra, Szabó-Feltóthy Eszter, férfi 200 m vegyes – Zombori Gábor, férfi 50 m gyors – Szabó Szebasztián, NŐI 4X200 M GYORSVÁLTÓ – Magyarország

VITORLÁZÁS (Marseille-i yachtkikötő)

  • 11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 – Vadnai Jonatán, futamok

VÍZILABDA (Vizes Központ)
Férfi csoportmérkőzés:, B csoport:

  • 21.05: MAGYARORSZÁG-Japán

A tegnap délelőtti eredményeket itt találod:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb