Mindenmás

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokba kezd a Szegedi Vízmű, parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani, mutatjuk, hol!

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Attila utcában, a Tisza Lajos körút és a Bolyai János utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2024. augusztus 8-tól kell parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre számítani az érintett szakaszon – jelezte szerkesztőségünknek a Szegedi Vízmű.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok során az elöregedett AC (azbesztcement) vezeték cseréje valósul meg, 150 m hosszban, illetve a kapcsolódó bekötések felújítására is sor kerül. 

Forgalmi változások és korlátozások is lesznek, mutatjuk:

  • a vízvezeték-rekonstrukció ideje alatt az Attila utca ezen szakaszán (Tisza Lajos krt. és Bolyai János utca között) forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani,
  • a munkálatok – szakaszosan – egy forgalmi sávot, de jellemzően a parkolókat érintik majd,
  • a közlekedés a buszok és a trolik számára a munkálatok idején is biztosított lesz, más járművel (pl. autó, kerékpár, motor) nem lehet az Attila utca ezen szakaszára behajtani a munkálatok időtartama alatt.

A Bolyai János utcán az áthaladás jellemzően biztosított lesz (útszűkület mellett, váltott irányban), a kereszteződés teljes lezárására csak rövid ideig (időszakosan, legfeljebb néhány óráig) kerül sor a munka előrehaladásától függően.

CSAK ÁTMENETI IVÓVÍZ-KORLÁTOZÁSOK LESZNEK

A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából alvállalkozó végzi. Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt. A tervek szerint 2024. október végére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül. A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, kérik, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb