Közélet

Nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat Donáth Anna, gyanúsítottként idézte be az ügyészség

„A rendelkezésre álló adatok alapján Donáth Anna megalapozottan gyanúsítható […] csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének az elkövetésével” – áll abban az ügyészségi idézésben, amelyet a Momentum egykori elnöke kapott. Amennyiben a politikus bűnössége bebizonyosodik, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Donáth Anna, a Momentum egykori elnöke és EP-képviselője a Facebookon számolt be róla, hogy kézhez kapta a Fővárosi Nyomozó Ügyészség idézését, amelyben gyanúsítottként idézik be azért, mert testével védte Iványi Gábort. „Politikai bosszú és megfélemlítés: gyanúsítottként idézett be az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával” – kezdte bejegyzését a politikus.

EGY 2022-ES ESETRŐL VAN SZÓ

Donáth Anna elmondása szerint egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – a momentumos politikus másokkal együtt akadályozta „az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást”. “A testünkkel védtük Iványi Gábor lelkészt, amikor az egyházát zaklató NAV-osok és a koncepciós eljárás ellen demonstráló tömeg egymásnak feszült az épületben” – folytatta.

ELVILEG ERŐSZAKOT NEM ALKALMAZOTT

Véleménye szerint videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmazott, minden mozdulata egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Mint mondja, korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi joga felfüggesztését, „hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror”. “Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyeget. De nem tudnak megfélemlíteni” – zárta gondolatait Donáth Anna.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb