Smart Szeged

Sokak életét teszi könnyebbé és biztonságosabbá: új bringaút épül Üllés, és Bács-Kiskun vármegye határa között

Közel három kilométeres kerékpárút épül Üllés és Bács-Kiskun vármegye határa közötti szakaszon. Az új közlekedési folyosó az Üllést átszelő, és annak főutcájának számító 5408-as út mentén halad majd és már egy meglévő, a település határában lévő erdei iskolánál véget érő szakaszhoz csatlakozik – szúrta ki a Magyar Építők.

A környéken sokan kerékpároznak, számos tanya található a beruházással érintett út mentén, így sokak életét teszi könnyebbé és biztonságosabbá a fejlesztés. A Csongrád-Csanád vármegyében fekvő település lakói szívesen szállnak nyeregbe szabadidejükben is, rendszeresen szerveznek falukerülő kerékpártúrát.

KÉTIRÁNYÚ BRINGAÚT LESZ

A 2896 méter hosszú, kétirányú, külterületi kerékpárutat a kivitelezéssel megbízott domaszéki székhelyű P+P Gép Kft. építheti meg a közbeszerzési adatbázisban megjelent hirdetmény szerint. A kerékpárút külterületen valósul meg, az út mindkét oldalán számos tanya található. A leendő út egy szakaszán közvilágítás is van. A projekt első ütemeként helyi közútként forgalomba helyezendő kerékpárút a 0+000,00 – 2+895,71 km szelvény közötti szakaszon valósulhat meg. A bringaút a meglévő adottságokhoz igazodva eltérő szélességben épül. A tervek szerint 1908 méter hosszon 2,55 méter szélességű, további 989, 71 méteren pedig 2,33 méter széles úton közlekedhetnek majd a kerékpárosok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb