Sport

Hámori Luca szurkolói klubot szerveztek Szegedre

“Veled vagyunk, Luca!” címmel szurkolói klubot szerveztek Hámori Lucának a szegedi Lapos Beach-re, aki az előző mérkőzésén óriási port kavart algériai Iman Helif ellen lép ringbe szombat délután, a 2024-es Párizsi Olimpia 66 kg-os negyeddöntőjében. A meccs papírforma szerint 17:22-kor kezdődik, de mint a Lapos Facebook oldalára kikerült eseményben is írták, nem árt hamarabb érkezni a helyszínre. A 12 négyzetméteres, a Tisza partjára felállított LED fal előtti asztalokhoz a +36 70 605 0070 számon tudsz helyet biztosítani magadnak, természetesen belépődíj-mentesen.

Hámori Luca remek teljesítménnyel jutott negyeddöntőbe az olimpián a női ökölvívók 66 kilogrammosok versenyében, miután pontozással legyőzte az ausztrál Marissa Williamsont. Következő ellenfele az algériai Imane Helif lesz, aki úgy nyerte nyolcaddöntőjét, hogy olasz ellenfele 46 másodperc után feladta a mérkőzést, miután kapott két hatalmas pofont, és az orra is eltörött.

A kőszegi versenyző a nyolcaddöntője utána elmondta, teljesen mindegy, hogy ki ellen kell bokszolnia a negyeddöntőben, mindenképp nyerni szeretne.

„Nagyon izgatottan vártam már ezt a mérkőzést, hiszen az első nyertes meccsem már adott egy lökést, hogy igen, itt van a helyem és egy szinten vagyok az élvonallal. Sok gratulációt és biztatást kaptam, ami olyan erőt adott, hogy reggel úgy keltem fel, hogy alig várom, hogy ringbe léphessek”

– nyilatkozta a magyar lány.

Hámori az első női magyar ökölvívó, aki olimpián szerepel. Mint elmondta, úgy jött ki, ha bármi lesz, ezt már senki nem veheti el tőle.

„Most már van két győztes meccsem, ez hatalmas dolog számomra. Ha még megfejelném egy éremmel, a világ legboldogabb embere lennék.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb