Sport

Vége a válogatott karriernek: Mikler Roland bejelentette visszavonulását a párizsi olimpia után

Mikler Roland, szegedi büszkeségünk a magyar férfi kézilabda-válogatott ikonikus kapusa bejelentette visszavonulását a párizsi olimpia után. Az utolsó mérkőzés Franciaország ellen nem csak a csapat számára volt sorsdöntő, hanem Mikler számára is egy korszak végét jelentette. Olvasd el, hogyan értékelték a játékosok a mérkőzést és a jövőbeli terveiket!

Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapatának kiváló kapusa, hosszú és sikeres pályafutása során számos sikert ért el mind klubszinten, mind a válogatottban. Szeged büszkeségeként az elmúlt években többször is kulcsszerepet játszott csapata sikereiben, és most, a párizsi olimpia után bejelentette visszavonulását a válogatottól.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24–20-as vereséget szenvedett Franciaországtól a párizsi olimpia férfi kézilabdatornáján, így csoportjában az 5. helyen végzett, és nem folytathatta a negyeddöntőben. Az utolsó mérkőzés után Mikler Roland bejelentette visszavonulását a válogatottól, ezzel egy hosszú és sikeres karrier végére tett pontot.

Legutóbb júliusban írtunk a válogatottról, amikor Mikler Roland még arról beszélt, mennyire fontos számára az olimpia és hogy mindent megtesz a csapat sikeréért. Most, a francia meccs után elmondta, hogy bár a vereség fájdalmas, büszke arra, amit elértek. „Ez volt a csapat számára az utolsó meccs ezen az olimpián, ezzel együtt a válogatott karrieremnek is vége” – fogalmazott Mikler.

Lékai Máté, aki szintén megszólalt az M4 Sportnak, kevésbé volt biztos a visszavonulásban. Elmondta, hogy a mérkőzés során mindent kiadtak magukból, de a franciák jobbnak bizonyultak. Bár nem zárta ki a visszavonulás lehetőségét, még nem szeretne végleges döntést hozni.

Mikler Roland pályafutása során számos sikert ért el, és a válogatott egyik meghatározó alakjává vált. A kézilabda iránti elkötelezettsége és szenvedélye inspiráló példa volt a fiatalabb generációk számára. Pályafutása során többször is megmutatta, hogy a kitartás és az elszántság meghozza gyümölcsét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb