Mindenmás

Szombaton reggeltől estig folyamatosan oltottak a tűzoltók Szegeden, még a szomszédos vármegyék egységeire is szükség volt

Szombaton reggeltől estig folyamatosan a szabadtéri tűzeseteknél dolgoztak a vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltói. Kilenc helyen lángolt az aljnövényzet, az összes lakossági bejelentés Szeged területéről érkezett – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn.

Mint megtudtuk, a legnagyobb kiterjedésű tűzeset a Teve utcánál történt, itt húsz hektáros területen pusztítottak a lángok, de tíz hektáros terület égett le a Nád dűlőben is.

A SZOMSZÉDOS VÁRMEGYÉK TŰZOLTÓIRA IS SZÜKSÉG VOLT

A városok hivatásos tűzoltói most is számíthattak az önkéntes tűzoltók munkájára, a mórahalmi és a balástyai önkéntes egységeket is riasztotta a szegedi főügyelet. Emellett az oltásoknál szükség volt a szomszédos vármegyék, Bács-Kiskun és Békés vármegye egységeire is. Oltás közben az erős szél is nehezítette a tűzoltók munkáját, a lángok gyorsan terjedtek a kiszáradt aljnövényzetben. A munkálatok este hét órakor fejeződtek be, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

SZOMBAT UTÁN VASÁRNAP IS VOLT TŰZESET

Vasárnap öt helyen gyulladt ki a száraz aljnövényzet Csongrád-Csanád vármegye területén. Zsombónál, Mórahalomnál, Csongrádon és Csanádpalotán is szabadtéri tűzesethez riasztották a városok hivatásos és önkéntes egységeit. A gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott komolyabb károkat a környezetében. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb