Szegedi Arcok

Válaszolt az MVM, ezért kerül új transzformátor állomás a Gyékényesi útra

Hétfőn írtuk meg olvasónk, Péter gondolatait, aki arról számolt be a Szeged365-nek, hogy minden előzetes értesítés nélkül két trfóházat is felhúz az MVM a kertjük közvetlen közelében Gyálaréten, a Gyékényesi úton. Péter szerint 5 éve vásárolták meg az ingatlant a helyszínen, a keresés folyamán pedig fontos volt számukra, hogy ne húzódjon magasfeszültségű vezeték, illetve ne legyen transzformátor az ingatlan közelében, hiszen úgy vélik, ez élettanilag is károsan hat rájuk, és az ingatlanjuk értéke is csökken. Az ügyben kerestük az MVM-et, akik most válaszoltak szerkesztőségünknek. Mint írták, egyre többen költöznek Gyálarétre, ezért kell a fejlesztés.

ELKESEREDETT A CSALÁD

“Panasszal szeretnék élni a saját, és az összes szomszédom nevében! A mai reggelen megjelent munkásoktól tudtuk meg, hogy a kerítésünk tövében 2 nagy méretű trafóház kerül telepítésre. Az MVM részéről semmiféle előzetes tájékoztatást nem kaptunk a tervezett telepítésről” – írta nekünk Péter, majd a felesége egy terebélyes posztban taglalta, hogy miért keseredtek el annyira. Olvasónk azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a tervezett telepítés hátrányosan hat élettanilag rájuk és a szomszédokra, és az ingatlanok értéke is csökkent ezáltal. “Ha szükséges, jogi útra terelni az ügyet, akkor attól sem zárkózunk el” – emelte ki.

EGYRE TÖBBEN KÖLTÖZNEK GYÁLARÉTRE, KELL A FEJLESZTÉS

Az MVM a feltett kérdéseinkre azt írta szerkesztőségünknek, hogy “Gyálarét növekvő népszerűségét mutatja, hogy egyre többen választják állandó tartózkodási helyül a környéket. A megnövekedett teljesítmény igények indokolttá teszik a hálózatfejlesztést, ezzel javul a szolgáltatásminőség és megszűnnek a feszültségpanaszok is” – hangsúlyozták, majd hozzátették, hogy “az új betonházas transzformátor állomás közterületen lesz kiépítve, a vonatkozó jogszabályok szigorú betartása mellett, a kialakításához szükséges terület igénybevételéhez az önkormányzat hozzájárult. A transzformátorállomás építése nem érinti az érdeklődő lakó tulajdonát, hiszen az kívül esik az állomás biztonsági övezetén” – emelték ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb