Smart Szeged

Új út épülhet az szegedi Ipari Parknál

Új, valamint meglévő utakhoz kapcsolódó tervezési munkálatok indulhatnak meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából. Négy vármegyében, öt útfejlesztési projekt tervezése kezdődhet el, köztük egy a szegedi Ipari Parknál.

Az uniós közbeszerzési hirdetményben megjelent információk szerint a  hirdetményben szerepel a szegedi Ipari Park feltáró útjainak tervezése is. A megbízást elnyerő SPECIÁLTERV Kft.-nek el kell készítenie az 502-es főút 2×2 sávos meghosszabbításának terveit új nyomvonalon, egészen a 4519-es útig.

A KERÉKPÁROSOKNAK ÉS A GYALOGOSOKNAK IS BIZTOSÍTANI KELL A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉST

Az új nyomvonal kijelölése során a kerékpár és a gyalogosforgalom számára is biztosítani kell a biztonságos közlekedés feltételeit. A leendő út hossza mintegy 6,8 kilométer.

Mindezek mellett ugyanebben a projektben a Kisalföldön, a Bakonyban és a főváros közelében is útfejlesztésekről döntött a Magyar Közút.

  • Komárom-Esztergom vármegyében két út felújításának előkészítő munkálatai startolhatnak el.
  • Ugyancsak tervezési szakaszba léphet Devecser környékén az úthálózat fejlesztése.
  • Valamint elkezdődhet a tervezési munkálat Pest vármegyében is. Itt egy Gyál határában lévő forgalmas csomópont biztonságossabbá tételét kell a szakembereknek megvalósítaniuk.

A hirdetmény szerint a felsorolt projektek tervezői, mérnöki feladatai közel 330 millió forintból valósulhatnak majd meg – írja a Magyar Építők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb