Sport

Döntőbe jutott a szegedi Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenukettes (frissítve: a kajakosok is a döntőben vannak)

Döntőbe jutott a szegedi Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenukettes az olimpián. A magyar páros 1:55:51 perces időt evezett a C-2 500 második elődöntőjében, futammásodikként lépett a 12.50-kor kezdődő fináléba.

A sportági versenyek negyedik, utolsó előtti napján – melyen négy döntő szerepel a programban – a korábbiaknál jóval élénkebb, enyhén jobbos hátszél fogadta a versenyzőket a vaires-sur-marne-i vizes központban, melynek lelátói ezúttal is megteltek.

ÖTKARIKÁS ÚJONCOK A SZEGEDI LÁNYOK

Az első szám, a női kenu párosok két középfutama 23 fokos hőmérsékletben kezdődött. A magyar egység a második futamba került, négy hajóval küzdött, melyek közül egyet kellett megelőznie. A szegedi páros mindkét tagja ötkarikás újonc, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek, és Franciaországba is az éremszerzés reményében érkeztek. Kedden délelőtt harmadik hellyel nyitottak, majd délután megnyerték a reményfutamukat.

MÁSODIKKÉNT ÉRTEK CÉLBA

A középfutamban nem ők jöttek el a legjobban a rajtból, de aztán összeállt a mezőny, négy hajó kis különbséggel haladt együtt, a franciák szakadtak le némileg. A magyarok a felénél harmadikak voltak, a végére pedig feljöttek a második helyre, alig lemaradva a vb-3. kanadai párostól. A döntőt 12.50-kor rendezik.

FRISSÍTVE: A KAJAKOSOK IS DÖNTŐBEN

Mindkét magyar női kajak páros döntőbe verekedte magát 500 méteren a párizsi olimpián. A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó harmadik lett a pénteki első középfutamban, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy hajrával negyedik a másodikban és az első négy hely ért A döntőt. A négyesben csütörtökön bravúros teljesítménnyel kiharcolt bronzérem feldobta a magyar női kajakosokat, a váratlan siker önbizalommal tölthette el őket. A döntőt 13.10-kor rendezik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb