Sport

Közel volt a bronzérem, de végül 4. helyen ért be a szegedi Kiss Ágnes-Nagy Bianka duó C-2 500 méteren

Nagyot hajrázott és közel volt a bronzérem, végül 4. helyen végzett a szegedi Kiss Ágnes és Nagy Bianka C-2 500 méteren. Az érem nincs meg, viszont a büszkeségünk annál nagyobb, hiszen mind a ketten ötkarikás újoncok, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek!

Kedden délelőtt harmadik hellyel nyitottak, majd délután megnyerték a reményfutamukat, pénteken délelőtt pedig másodikak lettek a középfutamukban.

ERŐS VOLT A MEZŐNY

A döntőre rendkívül erős mezőny jött össze, így a dobogós helyezés kiharcolása nagyon jó eredménynek tűnt. A Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja kínai páros címvédőként és aktuális világbajnokként versenyzett azzal a tudattal, hogy évek óta veretlen. A spanyol egység volt tavaly a vb-második, a kanadai pedig a vb-harmadik. Utóbbi hajóban térdelt Katie Vincent, aki Tokióban harmadikként végzett testvérével, de most mással evezett. Ugyancsak erős ellenfélnek számított előzetesen az ukrán páros, melyben Ljudmila Luzan másik párral ezüstérmes volt Tokióban.

54 SZÁZADMÁSODPERCEN MÚLT AZ ÉREM

A rajt után a magyarok a mezőnyben lapátoltak, féltávnál az ötödik-hatodik helyen haladtak az erős hátszeles pályán, de látszott rajtuk, hogy feljebb tudnak zárkózni. A kínaiakat ezúttal sem lehetett legyőzni, az ukránok és a kanadaiak pedig a második-harmadik helyért harcoltak, a magyar hajó pedig 54 századmásodperccel a tengerentúliak mögött ért célba a negyedik helyen.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb