Közélet

Közel félmillió forintot csalt ki a betegtől egy szegedi magánrendelő vezető tisztségviselője, soron kívüli műtétet ígért

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki vérvétel közben csapta be a beteget azzal, hogy pénzért elintézi, hogy egy héten belül megműtsék – közölte az ügyészség szerdai közleményében.

A vádirat szerint a vádlott egy kizárólag járóbeteg ellátással foglalkozó szegedi magánrendelő vezető tisztségviselője volt, de adminisztrátorként is dolgozott.

450 EZER FORINTOT CSALT KI A BETEGTŐL

A sértett 2022. májusában kereste fel a rendelőt és a vérvétel közben beszédbe elegyedett a vádlottal, akinek elmondta, hogy egészségügyi állapota miatt sürgősen műtétre lenne szüksége. A nő erre a vérvétel közben azt állította a sértettnek, hogy el tud intézni egy jövő heti műtétet, de ezért most 100 ezer forintot kellene adni. A vádlott a következő héten további 350 ezer forintot kért és kapott a sértettől az ügymenet felgyorsítására hivatkozva, annak ellenére, hogy soha nem állt szándékában a sértettnek műtéti időpontot kérni.

NEM TÉRÜLT MEG AZ OKOZOTT KÁR

Mint kiderült, az okozott 450 ezer forint kár az eljárás során nem térült meg. A járási ügyészség a büntettet előéletű vádlottat folytatólagosan elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb