Mindenmás

Napi pakk: 39 fokkal hangolódhatunk a közelgő Államalapítás Ünnepére Szegeden, de a Junior Prima-díjas zeneszerző, Bucz Magor koncertjét is megcsodálhatjuk

Újabb gyönyörű és forró csütörtökre ébredhetett Szeged népe: ma 39 fokkal hangolódhatunk a közelgő Államalapítás Ünnepére. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony napját ünnepeljük, de Bucz Magor Junior Prima-díjas zeneszerző, és Orbán Johanna énekes egyedülálló, MOODS elnevezésű koncertjét is megcsodálhatjuk. Indítsd a reggelt egy forró kávéval, és a Szeged365 napi pakkal!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NAGYBOLDOGASSZONY NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mária, Alfréd, Ali, Napóleon, Tarzícia és Tarzíciusz nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van Nagyboldogasszony napja! Nagyboldogasszony: a Boldogságos Szűz Mária neve a katolikus magyarok ajkán, a Nagyasszony változata. A Nagyboldogasszony szóban a nagy Mária föltámadására és megdicsőülésére utal. 
  • 986 ezen a napon halt meg I. (Szent) István, Magyarország első királya.
  • 255 éve született Bonaparte Napóleon korzikai-francia hadvezér,
  • 71 éve Szűcs Judith énekesnő (Táncolj még!),
  • 52 éve pedig Ben Affleck amerikai színész. (Pearl Harbor, Armageddon, Szerelmes Shakespeare).

MARAD A PUSZTÍTÓ HŐSÉG

Csütörtökön is napos, nyugodt időben lesz részünk Szegeden. Helyenként frissítő zápor, zivatar is kialakulhat, de városunkban nagyon csekély esélye van ennek. Néhol megélénkülhet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul.

NAPFÉNY MŰTEREM – A DÉLI AJÁNLATBÓL MUTATUNK EGY KÜLÖNLEGES FOGÁST NEKED

A Napfény Műterem új Déli Ajánlata, a töltött husi, valódi ínyenc fogás, ami a klasszikus csirkemellet új szintre emeli. A szaftos csirkemell cheddar sajttal és prosciutto sonkával van töltve, majd aranybarnára sütve, hogy a kívül ropogós, belül omlós textúra minden falatnál elvarázsoljon. Az étel mellé fűszeres steak burgonya és jázmin rizs kerül, melyet friss saláta mix és tartár szósz tesz teljessé, így biztosítva a tökéletes ebédélményt. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500. Fontos: ha helyben fogyasztod el, akkor a mediterrán teraszon vagy a klimatizált exkluzív teremben teheted meg, sőt még egy limonádéra is meghívnak Téged. Jó étvágyat kíván a Szeged365!

JÖN AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE, NEM LEHET MEGÁLLNI A SZÉCHENYI TÉR KÖRNYÉKÉN

Pénteken kezdődik Szegeden az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó programsorozat, aminek fő helyszíne a Széchenyi tér lesz, ezért a közlekedőknek jobban kell figyelni, mert változik a közlekedés és a parkolás is. Már ma este 6 órától kihelyezik a tér környékére az ideiglenesen várakozni és megállni tilos táblákat, illetve a K&H Bank és az önkormányzati hivatal közötti útszakaszra. 

JAVÍTJÁK AZ ÚTBURKOLATOT, MÓDOSÍTOTT ÚTVONALON JÁR A 9-ES TROLI

Útburkolat javítási munkálatok miatt 2024.08.15-én (csütörtök) üzemkezdettől a munkák befejezéséig, előreláthatólag 2024.08.30-án (péntek) üzemzárásig a 9-es jelzésű trolibusz járatok módosított útvonalon közlekednek, tudatta közösségi oldalán a Szegedi Közlekedési Kft.

KELLEMES DALLAMOK A TISZA TEÁTRUMBAN

Bucz Magor Junior Prima-díjas zeneszerző és Orbán Johanna énekes egyedülálló, MOODS elnevezésű koncertjét csodálhatjuk meg ezen a héten Szegeden. Az esemény helyszíne a Tisza Teátrum nyugtató partja lesz, ahol a természet és a zene egyedülálló harmóniát alkot majd, mindezt csütörtök este.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb